Waarom zeggen mensen soms dag terwijl ze hoi bedoelen, en waarom soms hoi als ze dag bedoelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Uit gewoonte. Jongeren zeggen meestal hoi en ouderen vaker dag.

"Dag" is een afkorting van "goedendag" en dat kan zowel als begroeting, als afscheid worden gezegd. "Hoi" is op dezelfde manier zowel begroeting als afscheid. Dat gebeurt dus met taal: iets wat oorspronkelijk de ene betekenis heeft, kan later een andere betekenis krijgen.

Het hangt af van dialect en gewoonten. In sommige plaatsen in Limburg zeggen ze hoi als ze dag bedoelen. Net omgedraaid dus

Het kan ook heel verwarrend zijn; soms ga ik naar mijn werk terwijl een collega juist naar huis gaat of andersom. Ik zeg dan wel dag of hoi maar ook vaak het omgekeerde en soms vergis ik me gewoon in een situatie die op zich niet verwarrend zou moeten zijn.

Omdat als iemand voor het eerste gezicht,begroeten ze tegen elkaar( Dag )als beleefdheid,en( Hoi) als in engels( Hi) ze gebruiken voor tegen elkaar te begroeten,zoals hoe is met u?

Dag zeg je vaak tegen een leraar/lerares of tegen iemand die groter is dan jou. Dan zeg je bijvoorbeeld: Dag mevrouw, hoe gaat het?.... En hoi zeg je bijvoorbeeld naar een vriend of vriendin.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100