Welk deel van je leven was het mooiste deel, of moet het nog komen?

Achteraf zeggen veel mensen dat hun jeugd het mooiste deel van hun leven was, maar voor velen is dat helemaal niet zo, wat was jullie mooiste deel van je leven tot nog toe en waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het mooiste is achter de rug, dat is namelijk de enige tijd waar ik over kan oordelen. Elke periode heeft zijn charmes. Om nou te stellen dat bij iedereen de jeugd de leukste periode was, nee, dat niet. Maar tijdens de jeugd maak je wel veel nieuwe dingen mee en dat is leuk. Alles is spannend. Je eerste zoen, je eerste examen, je eerste vliegreis enzovoort. Eenmaal je schoolperiode voorbij, stap je het werkende leven in. En dan gaat alles razendsnel, de jaren vliegen voorbij. Elk jaar lijkt momenteel sneller te gaan dan het jaar ervoor. Vreemd vind ik het als mensen antwoorden dat ze vurig hopen dat het mooiste nog gaat komen. Je kunt vandaag toch besluiten dat je er gewoon het mooiste van wil maken? Je kunt het in ieder geval proberen. Waarom zou je er op wachten tot het je allemaal overkomt? Nu genieten betekent later terugkijken op leuke momenten. Dat laatste zie je ook vaak terug in mensen die zeggen dat ze "later" gaan genieten. Onzin, je weet niet wat er morgen gebeurt, welke tegenslagen er voor je zijn weggelegd. Dus je moet wel nu genieten. Tot zover mijn betoog, nu even een biertje, even genieten.

Dit deel van mijn leven is totnutoe absoluut het beste! Mijn jeugd was problematisch! Daarna had ik een prettige tijd vol met geweldige reizen en ik heb genoten van de wereld zien! Maar er was altijd die drive van moeten presteren, van nog iets moeten bereiken! Toen de kinderen klein waren: geweldig, maar al die zorgen om hen! Toen ze in de puberteit kwamen, ook een leuke tijd maar de machteloosheid van aan de kant staan en toekijken van hoe is zich door die moeilijke tijd heen worstelen! Nu zijn ze redelijk op hun plek en ben ik zelf ook in rustiger vaarwater. Er hoeven een heleboel dingen niet meer! Een heleboel dingen zijn niet meer belangrijk, zalig... En zoals op bijgaande foto te zien is, zo relaxted ga ik oud worden, samen met mijn maatje.....

Ik hoop dat het nog moet komen. Zo niet, dan weet ik niet wat mijn leven voor zin heeft gehad omdat het tamelijk verrot was/is tot nu toe. Maar ik blijf positief denken, ik hoop dat er mooiere en betere tijden aankomen voor mij! Dit is trouwens een antwoord op het mooiste 'deel'. Ik neem aan dat dat gaat over een aantal jaren. Ik heb natuurlijk wel goede tijden gehad, maar dat waren geen jaren maar meer momenten. Als ik daar uit moet kiezen, was het toch echt het moment dat ik mijn allerbeste vriend kreeg (mijn hond).

ik zit nu denk ik in het mooiste van mijn leven. heb een kerngezonde zoon en de ander is onderweg. heb een lieve man hond en beroep is ook helemaal goed. kan het nog beter???

Ik heb echt genoten van mijn jeugd. Had totaal geen zorgen en was met van alles en nog wat druk bezig. Ik had totaal geen zorgen en was op en top gelukkig. Helaas ben ik nu volwassen en vooralsnog zie ik daar een stuk minder de lol daarvan in.

Zeker geen makkelijke vraag, omdat het voor iedereen anders is. De problemen die er in de wereld zijn worden, zo lijkt het, steeds erger. Ik denk dat mijn mooiste tijd nog komen gaat. Ik ben nu 60 en heb sinds een korte tijd ervaren, dat er hulp is op aarde voor ons allemaal. Maytreya de wereldleraar, de christus zal ons de weg wijzen en het gaat fantastisch worden. Let maar op!!

Het moet nog komen, ben nu student, maar straks als ik klaar ben (over 9 jaar), begint het echte werk pas :)

Ook ik zit nu in het mooiste deel van mijn leven. Heb het overlijden van mijn vader, moeder en zus een plekje gegeven. Waardoor ik nu weer volop kan en mag genieten van een lieve man, een geweldige zoon en een onwijs leuke baan. En hoop dat er nog vele mooie momenten (lees jaren) mogen komen.

Dit herinnert me er aan dat ik nú moet genieten. Dat doe ik veel te weinig. Altijd maar bezig. Je kunt dan alleen nog maar terug kijken wat je leukste momenten waren, maar die zijn dan allemaal al weg. In de psychologie wordt vaak een tijdlijn gebruikt waarop je je hoogte- en dieptepunten op kunt zetten. Dit helpt vaak om te relativeren, terug te kijken. Nu ik ouder wordt kan je wel makkelijk terug kijken. Elke levensfase had zijn eigen leuke aspecten. van puberteit, studeren (op kamers), trouwen, kinderen krijgen, een puberdochter in huis (nu moet ik voorzichtig zijn, want ze leest mee ;o) In elke fase zitten leuke aspecten en minder leuke. De vraag is echter wat het nu de moeite waard maakt en als het nu niet de moeite waard is wat je daar zelf aan kunt doen. Al dan niet met hulp van anderen.

Vind je het goed als ik daar over 40 jaar pas antwoord op geef? Ik was namelijk van plan om nog wel een jaar of 40 door te leven :) Dus ik ben nét op de helft en het zou erg deprimerend zijn als ik het leukste al achter de rug had :D Dus zelfs áls het leukste al geweest is, wil ik dat helemaal niet weten, want ik hoop liever dat het allemaal nóg leuker word.

Het mooiste deel van mijn leven is NU! Omdat ik er alleen NU ben. Het verleden is een slechts een herinnering, een gedachte, de toekomst hooguit een droombeeld. The past is history The future is a mystery Today is a gift That's why it is called "The Present"

Ik heb in het verleden veel mooie, maar zeker ook veel moeilijke en minder mooie perioden meegemaakt. De huidige periode die ik beleef is wel de mooiste en geeft mij veel genoegdoening. Waarschijnlijk heeft het met leeftijd en levenservaring te maken.

Mijn jeugd was mooi, daarna kwamen een flink aantal bittere jaren. Hierna kwam een mooie periode die extra zoet was na al die bitterheid. Of het mooiste deel nog moet komen? Ik hoop het, hoe mooier hoe liever. Ik laat me heel graag verrassen en het kan me niet mooi genoeg zijn!

vraag het nog eens vlak voordat ik voorgoed mijn ogen sluit, dan kan ik wellicht een eerlijk en oprecht antwoord geven.

De jeugd is mooi omdat je nog zo onbevangen ben. Later moet je zelf het leven inrichten. Dan komen de problemen. Voor mij persoonlijk, de eerste 20 jaren waren geweldig, daarna door verkeerde beslissingen 30 jaar afzien, daarna 7 jaar weer helemal geweldig, mede door mijn eigen toedoen. Ik geniet elke dag van mijn beslissing, hoe moeilijk die ook was. Ik denk dat het mooiste gedeelte is aangebroken.

De 8 jaar die ik met de liefde van mijn leven heb doorgebracht.

Mijn jeugd , natuurlijk ! Je weet dan nog zo heerlijk weinig ...

Ik hoop dat de mooiste dag van mijn leven ook de dag zal zijn dat ik sterf. Stel je toch voor, dat je het beste al hebt gehad en dat het alleen nog maar slechter kan worden? Wat een pessimisme! Ik hoop natuurlijk wel dat het nog héél lang mag duren. Tot die tijd probeer ik ieder moment het beste van mijn leven te laten zijn. Natuurlijk raakt dat door de beslommeringen van het dagelijks leven wel eens op de achtergrond, maar ik probeer in het nu te leven en me bewust te zijn van de schoonheid van ieder moment, op het moment zelf. Het is te gemakkelijk om door achteloosheid die schoonheid pas achteraf te zien. ik geniet liever op het moment zelf.

Dat moet nog komen..voorlopig is het overleven en overleven en overleven.. maar ik kom er wel....en dan ga ik los!

Mijn mooiste deel van mijn leven waren de 9 jaar dat ik thuis was om voor mijn 4 jaar oude en net geboren dochter te zorgen. Daarnaast deed ik vrijwilligerswerk. Geen gedoe met opvang voor de kinderen, bleef bij met werk en had thuis alles helemaal onder controle.

Achteraf zeg je toch sneller dat iets het mooiste was, omdat je door de mooiste dingen de kleine negatieve dingen vergeet. Ik denk dat het mooiste nog moet komen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100