Waarom kunnen personen zoals die man in Alphen a/d Rijn wapens van hun schietvereniging thuis hebben?

Echt erg wat er gebeurt is daar in Alphen a/d Rijn

Weet jij het antwoord?

/2500

sommigen winkels in Amsterdam verkopen ze stiekem

Als je bij de schietverrenging zit dan heb je volgens de wet recht om thuis een wapen te hebben.

Als je een vergunning hebt mag je een wapen hebben thuis onder strikte voorwaarden.Zo moet een pistool in een kluis liggen gescheiden van munitie. Maar een gek die zoiets doet en wil kan altijd wel aan een wapen komen.

Omdat de politie niet kan weten dat die man uit Alphen zoiets gaat doen. Je mag in sommige gevallen een wapen hebben, daarmee kan je bij de schietvereniging oefenen. Hij had daar dus ge-oefent voor de schietpartij. Ik zeg, sluiten die handel!

Als je wapens, legaal, wilt hebben zitten daar uiteraard voorwaarden aan: Je moet minimaal een jaar lid zijn van een schietvereniging Je moet een verklaring omtrent gedrag hebben. Die verklaring wordt afgegeven door de gemeente. Zij controleren, via politie, of je een verleden hebt. Je mag alleen wapens hebben die bij een officiele KNSA wedstrijd gebruikt mag worden. Automatische wapens mogen nooit voorhanden zijn. Voor de opslag gelden ook strikte regels, maar dat is in deze vraag niet van belang omdat de man zelf een wapenvergunning had. Je kan nooit zulke zaken voorkomen. Zo'n systeem is nooit waterdicht. Als die schutter daadwerkelijk met een automatisch wapen heeft geschoten kan dit wapen nooit legaal zijn. Allen het leger en sommige politie functionarissen mogen automatische wapens hebben. Zelf heb ik ook, uiteraard legaal, wapens en ben lid van een schietvereniging. Voor ons, schutters, is zo'n voorval altijd vervelend omdat onze mooie hobby weer negatief in het nieuws komt. Er zijn in Nederland ongeveer 45.000 sportschutters en overigen legaal wapen bezitters. Jammer dat 1 iemand zoveel negativiteit in het land brengt.

omdat ze niet wisten dat ie niet wijs was. controle is er niet, als je aan de eisen voldoet is het prima. geweldsdelict betekent wapenvergunning intrekken en gun inleveren, maar als je de draad kwijt bent krijgt niemand hier een melding van en kan je dus gerust een gestoorde gek zijn mét een wapen en munitie binnen handbereik. erg naïef deze wetgeving, de vraag is naar mijn idee niet óf er wat fout kan gaan, maar wannéér er wat fout kan gaan. snap ook niet wat je met die dingen thuis moet doen eigenlijk, je mag ze immers alleen op de schietbaan gebruiken als je een burger bent. (al worden ze natuurlijk wel verkocht, de voordelige wapens hebben al een kogeltje afgevuurd ergens wat niet onopgemerkt is gebleven) spijtig dat die gekken zichzelf niet gelijk een kogel door het hoofd jenzen, maar in plaats daarvan mensen meetrekken een hoop leed en ellende aanrichten bij heel veel anderen. behalve een antwoord ook een eigen visie, sorry ik kan er met mijn kop ook niet bij (grrrr...!!!)

Tristan van der V., de dader van de schietpartij, was lid van een schietvereniging en had een vergunning om 3 wapens in huis in een kluis te bewaren. Echter, hij bleek psychisch niet in orde, wat niet bekend was bij het OM (/de politie), die hem de vergunning afgaf. Als dit met elkaar gecommuniceerd was, had Tristan deze wapens nooit in huis kunnen bewaren en deze verschrikkelijke daad waarschijnlijk niet kunnen aanrichten. Over het hoe en waarom zal de komende weken veel onderzoek gedaan worden, en wellicht zullen er ook ontslagen vallen omdat mensen niet op hebben zitten letten, al vind ik persoonlijk dat er NOOIT een wapenvergunning af mag worden gegeven om thuis wapens te bewaren (behalve voor politieagenten en jagers, die een speciaal jachtgeweer hebben).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100