Zijn er naast begraven en cremeren nog andere opties na overlijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn allerlei manieren om om te gaan met het lichaam van een overledene. Je kan het zo gek niet verzinnen of het bestaat: je laten opeten in de open lucht, vriesdrogen, invriezen, mummificeren, zeemansgraf. De mogelijkheden zijn eindeloos en worden vaak cultureel bepaald. In Nederland zijn er echter vrij strenge regels omtrent lijken. Dit staat in de wet op de lijkbezorging. http://wetten.overheid.nl/BWBR0005009/geldigheidsdatum_07-04-2011 Daarin staat dat iemand begraven, gecremeerd of aan de wetenschap ter beschikking wordt gesteld. Als iemand zich op zee bevindt is het ook mogelijk een "overboordzetting" te doen. In de volksmond wordt dat een zeemansgraf genoemd. Toegevoegd na 1 minuut: Alle andere vormen van "lijkbezorging" zijn niet toegestaan. Een uitzondering op deze wet is gemaakt voor het Koninklijk Huis. Zij hoeven zich dus niet aan deze wet te houden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_op_de_lij...

Je kunt je lichaam doneren aan de wetenschap. Toegevoegd na 3 minuten: Mummificatie is volgens mij ook mogelijk. En laatst was er een expositie waarbij onderdelen van het menselijk lichaam gebruikt werden als kunst.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dood

In de sloot???

Ja, mummificeren. Maar dat is in Nederland volgens mij alleen voorbehouden aan overledenen van de koninklijke familie.

Cryomeren, oftewel vriesdrogen is een nieuwe methode. Door de enorme kou droogt het lichaam uit en valt uiteen. Deze methode (vriesdrogen) wordt ook bij kruiden gebruikt.

- mummificeren - ritueel verbranden - overdracht aan de wetenschap - zeebegrafenis - ruimte ingeschoten worden

De luchtbegravenis, in Tibet, sommige streken in Nepal en bij de Parsi. = aan de vogels gevoerd worden. http://www.ekudos.nl/artikel/195044/zo_%E2%80%98begraven%E2%80%99_tibetanen_hun_doden En plastineren. http://www.bodyworlds.com/nl/rotterdam/plastinatie.html Toegevoegd na 23 uur: En niet te vergeten: opeten = kannibalisme

Het lichaam neerleggen en er stenen overheen stapelen.

Resomeren Voor een crematie is veel energie nodig. Een grote oven moet anderhalf uur op 1100 graden worden gestookt om een gemiddeld lijk te verbranden. Dat levert ook nog eens allerlei gassen en roet op, die via een schoorsteen worden afgevoerd. Dat kan beter, dacht de Schotse uitvinder Sandy Sullivan. Hij ontwierp de Resomator of ‘hergeboortemachine’. In deze machine, die er uit ziet als een grote wasdroger, wordt een lijk binnen drie uur omgetoverd tot een fijn hoopje poeder. De Resomator wordt gevuld met een mix van water en de bijtende stof kalium-hydroxide (ook wel bekend als loog) en gestookt tot 180 graden. Bij die temperatuur ontbindt de kalium-hydroxide een lijk in drie uur. Het vlees lost op in de vloeistof. Alleen de botten overleven de behandeling en kunnen in een grote industriële maalinrichting worden vermalen. Er blijft uiteindelijk weinig meer over dan een hoopje poeder. De Resomator wordt al gebruikt in drie Amerikaanse staten en Canada. Er lopen aanvragen om de machine ook in Europa in te mogen zetten. Wanneer ook hier lijken worden geresomeerd, is nog onbekend, maar lang zal het waarschijnlijk niet meer duren.

Bronnen:
http://www.faqt.nl/technologie/resomeren-h...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100