Wat zijn de kenmerken van een gladde verkoper?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als je iets van een verkoper hebt gekocht zonder dat je dat eigenlijk écht wilde, maar deed omdat hij zei dat het zo geweldig was/is, omdat ie het thuis ook heeft of omdat hij dan zijn mond dicht hield, dan heb je te maken met een gladde verkoper. Beetje zoals hieronder in dit filmpje ;)

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=Ix6Ol6bcjMA

Hij is glad, en hij probeert je iets te verkopen. Voor de rest heb je ze in alle soorten en maten. In alle gevallen geldt: oppassen geblazen!

Snelle babbel, met je mee kletsen, nette kleren, strooien met vaktermen of leuk klinkende standaardzinnetjes, op je gevoel spelen, (alsof hij vindt dat jij heel slim bent, zodat hij je gevleid voelt.), als jij een keuze gemaakt lijkt te hebben met iets nog mooiers, nieuwers, geavanceerders (duurders) komen. Toegevoegd na 15 minuten: Zodat JIJ je gevleid voelt bedoel ik.

Dat is iemand die op elk argument van jou een tegenargument geeft.

Hij gebruikt bodylotion en daarom is hij zo glad. Ook is het een onbehaarde kaalgeschoren vent. Op alle gebieden. Dus bij twijfel: altijd checken.

De kenmerken van een gladde verkoper zijn: 1-Ze doen alles om het geld uit je zak te kloppen. 2-Ze hebben een hele geloofwaardige babbel, die eigenlijk bijna uit een boekje LIJKT te komen! 3-Ze proberen populair over te komen. 4-Jij krijgt altijd in alles gelijk, op het moment dat je bezig bent om te besluiten je geld in hen te investeren. 5-Ze hebben op elke vraag wel een antwoord, die jij graag wilt horen! 6-Op het moment dat een koop gesloten is hebben ze geen tijd meer voor je. 7-Ze zijn in alle opzichten onpersoonlijk, terwijl het tegendeel word geacteerd. 8-Het is een apart slag volk, als je ze net hebt ontmoet dan voel je al dat je op je hoede moet wezen! 9-Bij een gladde verkoper staat de leugen voorop.

Je kunt hem géén hand geven.

Da's een verkoper die bij het product van jouw interesse steevast beweert dat 'ie er zelf thuis OOK een heeft!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100