bestaat er een top 10 van de 10 mooiste binnensteden van nederland?

bestaat er een top 10 van de 10 mooiste binnensteden van nederland?

Welke daarvan zijn per trein bereikbaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1. Amsterdam 2. Utrecht 3. Den Haag 4. Maastricht 5. Rotterdam 6. Groningen 7. Haarlem 8. Breda 9. Den Bosch 10. Amersfoort En allemaal prima met de trein te bereiken. Toegevoegd na 1 minuut: Zelf zou ik hier Leiden, Arnhem en Nijmegen aan toevoegen. Vooral Leiden is een erg leuke stad met veel grachtjes, terrasjes en mooie oude gebouwen. Net Amsterdam, maar dan kleiner en knusser.

Volgensmij is er geen top 10 van mooiste binnensteden van Nederland, maar er zijn wel verkiezingen voor de mooiste stad van Nederland. Detailhandel Nederland organiseert tweejaarlijks de unieke verkiezing Beste Binnenstad van Nederland. Dé kans voor gemeenten om te laten zien wat ze doen om hun binnenstad zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Er worden drie steden gekozen, in drie categoriën (kleine, middelgrote en grote steden) De verkiezingen waren in 2003, 2005, 2007 en 2009. De afgelopen keer hebben Breda, Leerdam en Roermond gewonnen. Daarvoor Arnhem en Bergen op Zoom, daarvoor Groningen en Zutphen en daarvoor Den Bosch. Blijkbaar is die onderverdeling pas later gemaakt.

Bronnen:
www.debestebinnenstad.nl

Een opsomming van de tien beste binnensteden met het meest diverse winkelaanbod van Nederland. Plaats Centrum Nijmegen Stadscentrum Haarlem Centrum Middelburg Binnen de Vesten Purmerend Binnenstad Apeldoorn Binnenstad Den Bosch Binnenstad Amsterdam Oude Pijp Rotterdam Stadsdriehoek Roermond Binnenstad Bergen op Zoom Centrum Bron en toelichting: CBS / Telegraaf Zie ook: Veiligste gemeenten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100