Hoe kun je als Nederlander protesteren tegen kernenergie?

Duitsers doen het massaal.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Protesteren doe je met... Protest! Laat leveranciers van kernenergie daarom zo duidelijk mogelijk weten wat je van hun radioactieve praktijken vindt. Dit kan bijvoorbeeld met petities, een mars, een demonstratie of door ze op wel een heel directe manier ten gronde te richten: neem ze hun geld af en word klant bij een leverancier van groene stroom! Alle acties worden natuurlijk pas opgemerkt als je er niet alleen in staat. Maak daarom je standpunt duidelijk aan zoveel mogelijk mensen en vraag ze je te helpen. Er moet íemand mee beginnen, dus waarom jij niet? Geïnteresseerden genoeg... Misschien ook interessant nu we toch over energie bezig zijn: uit kolen opgewekte energie is ook verschrikkelijk schadelijk! Greenpeace voert nu actie tegen twee grote energieleveranciers die nieuwe kolencentrales langs de Waddenzee willen bouwen. Iets wat natuurlijk desastreuze gevolgen heeft voor dit natuurgebied. http://www.greenpeace.nl/campaigns/klimaatverandering/kolencentrales-aan-de-waddenze Op de Greenpeace website vind je ook informatie over kernenergie: http://www.greenpeace.nl/campaigns/kernenergie Een bedrijf dat 100% groene stroom levert is GreenChoice: http://www.greenchoice.nl/thuis/groene-energie/groene-stroom Neem zelf stroom af bij zo'n bedrijf en overtuig anderen dit ook te doen! Dat raakt de kern- en kolencentrales het hardst.

Net als elk ander protest, start een petitie of ga demonstreren en stem bij verkiezingen op een partij die dezelfde standpunten heeft als jij die hebt.

alleen als je een geldig ID bewijs hebt waarop te zien is dat je Nederlander bent. protesteren kan altijd, ook in je eentje

In de jaren 80 van de vorige eeuw deden we dat zo:

Word lid van een politieke partij die actie voert tegen kernenergie zoals bijv. de SP of GroenLinks.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100