waarom kopen mensen water in de supermarkt als het water gewoon uit de kraan komt bij ons?

nou zijn er landen waarbij het drinkwater niet al te zuiver is maar in nederland is het kraanwater goed te drinken, waarom zou je dan betalen voor een flesje water in de supermarkt?
ik sta weleens achter de bar en daar is o.a. spa blauw te koop.
dit kost 2 euro terwijl de kraan ook gewoon drinkwater geeft.

waarom is water bij ons een product als iedereen het eigenlijk gratis kan krijgen?
is de verkoop ook echt rendabel?

Toegevoegd na 2 minuten:
het water uit de kraan is niet geheel gratis natuurlijk maar wel minder duur dan water uit de supermarkt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mensen kopen ook flessen met water om makkelijk mee te nemen in de auto e.d., met de kraan is dat iets moeilijker te realiseren.

ze denken dat het beter is!

Barpersoneel geven zelf vaak geen kraanwater weg, enkel flesjes. Zaak moet natuurlijk dikke winst draaien.

De meeste vinden het lekkerder dan denk ik van het smaakt toch hetzelfde... beetje vreemd:P

Het drinken van flessenwater is een mode verschijnsel wat overgewaaid is uit Amerika, zoals wel vaker gebeurd. En natuurlijk spelen de fabrikanten van flessenwater daar handig op in. Zoals je zegt is het kraanwater in Nederland van uitstekende kwaliteit en doet niet onder voor flessenwater. Op sommige punten scoort het zelfs beter. Maar ja, als iets tussen de oren zit, dan krijg je het er vaak moeilijk tussenuit. En als je de verkopen van flessenwater ziet, dan is het zeker rendabel. Zeg maar dat de kostprijs hetzelfde is als dat van kraanwater, nou tel uit je winst. Koffie verkopen is ook zeker lucratief. Waarschijnlijk is de kostprijs van een kop koffie < 10 cent en het wordt verkocht voor € 2. Met flessenwater heb je geen horecapersoneel nodig, dus daar wordt nog meer op verdiend. Maxima zou zeggen: een beetje dommig en zo is het.

Ik vind flessenwater lekkerder dan het water uit de kraan. En dan kunnen mensen dat vreemd vinden maar dat proef je toch echt.

Het is een marketingtechnisch verhaal. Spa is bijvoorbeeld heel beroemd en mensen associëren zichzelf graag met een merk. Daarnaast komt het iets chiquer over, veel mensen geloven vaak, om allerlei non-redenen, dat iets wat duurder is ook wel beter zou zijn. Wat ook mee kan spelen is veel mensen koud water lekkerder vinden van lauw water. Flesjes water worden vaak gekoeld en kraanwater niet, dat is natuurlijk eenvoudig op te lossen door een fles kraanwater in de koelkast te zetten maar dit gebeurd vaak niet en de smaak-associatie is blijvend. Nederlands kraanwater is uitstekend en heel gezond, kiezen voor flesjes is slecht voor het milieu en slecht voor je portemonnee.

Er is wel degelijk verschil van smaak tussen kraan en geflest water. Of water uit een fles gezonder is valt te betwijfelen

Verbaaste me dat niemand het goede antwoord weet o.0 Kraan water zitten nog lichte vorm van bacterien in en vooral KALK Flesjes water is dit meestal beter geregeld en dus een stukje beter

Ik vind water uit de kraan gewoon niet lekker. De verschillende merken van water hebben ook echt wel een andere smaak, vind ik.

Het mooiste antwoord op deze vraag hebben wij een keer in Duitsland gehoord. Daar was een bron, het water kwam zo uit de grond. Mensen uit de buurt kwamen daar water halen, want ze dachten dat ze van kraanwater kanker kregen. Een oude vrouw zei toen filosofisch: Mann muss es glauben. En zo simpel is het. Kraanwater kan dan honderd keer gecontroleerd worden, als mensen dénken dat het niet goed of gezond is betalen ze lachend veel voor gebotteld water, of zoals in dit geval, doen ze moeite om het te tappen.

Je proeft het verschil wel, ik vindt het viezer. Maar het is vooral ook voor de buitenlanders die niet aan ons drinkwater gewend zijn. Als jij bijv naar Italië gaat drink je meestal ook niet dat water.

HAHAHAA . sorry ik moest even lachen achter ded computer. Ik heb het me ook afgevraagt want mijn ouders doen dat soms ook . enn ik vroeg het hun een keer. Hun zeiden toen dat het gezonder ofzo is. zuiverer. Ik dacht een betje van Whatever. Maarjah . Mijn ouders hebben ook een Kan met Stenen erin en water. Daar drinken we ook soms uit. Die stenen komen uit Oosterijk die kunje daar kopen ofzo. Dat maakt het ok zuiver. Ofzo. xD ik drink het ook vanuit de kraan. en soms uit de kan.

Uit flesjes is gewoon gezuiverd, puurder, zonder inderdaad kalk en vooral bacteriën. In kraanwater zitten zoveel bacteriën die zich in hoog tempo vermenigvuldigen dat je kraanwater dat langer dan een dag in een zelfgevuld flesje zit beter weg kunt gooien. Gebotteld water zoals Spa heeft dat niet.

Het is een stuk lekkerder fles water je proeft het verschil duidelijk.

Goeie vraag... Ik ken mensen die, als ze water drinken, alleen maar Bar-le-Duc willen. Of Sourcy. Ze vinden het kraanwater hier in Utrecht vies. Nou is het vreemde... Op het terrein van Vrumona in Bunnik is een bron, waar het water van die twee merken gewonnen wordt. Het water uit die bron komt uit een waterbel die gefilterd is door de Utrechtse Heuvelrug. Het water dat in Utrecht uit de kraan komt, komt uit dezelfde bel, maar wordt een stukje verderop gewonnen. Ik proef geen verschil tussen Bar-le-Duc en Utrechts kraanwater. Sourcy smaakt wel iets anders, misschien een iets andere mineraalsamenstelling. Ik weet dat ik als kind (een jaar of 35 geleden) eens de fout maakte om in Rotterdam een glas water te vragen ik dronk graag water, maar dat... Dat was gewoon zwembadwater voor mijn gevoel, ik proefde chloor. Dat schijnt nu niet meer zo te zijn ;-) Maar goed, sommige mensen kopen dus bron-/mineraalwater omdat ze menen dat het beter is. Of 'veiliger' (in Nederland geen argument). Maar het kan ook domweg zo zijn dat ze het lekkerder vinden. Of soms is het handig om mee te nemen (hoewel ik zelf altijd gewoon een fles vul met kraanwater, net zo handig mee te nemen en veel goedkoper). Voor de producenten is het lucratief, daarom zijn er ook zoveel merken en varianten.

Mensen willen zich nu eenmaal laten flessen....

Ik woon in Brussel en het water in Belgie smaakt toch een stuk anders dan in Nederland. Hier zit er erg veel kalk in en ruikt het een beetje chloorachtig. Je kunt het prima drinken en is zeker niet ongezond maar ik vind het minder lekker dan het water in Nederland. Ik kies er dus zeker voor om flessenwater te kopen want in dit geval is het echt lekkerder.

In Zuid Frankrijk zijn veel watervulpunten waar bronwater uitkomt . Het staat er dan altijd bij . in het Frans is het : Eau de Source . Een heel bekend merk van bronwater is EVIAN . Als je die naam omdraait , dan begrijp je waarom mensen bronwater drinken . NAIVE ? Toegevoegd na 2 minuten: IK HEB BRONWATER IN M'N TUIN , EN M'N HOND MET SUPERNEUS GEEFT ER DE VOORKEUR AAN.

Omdat ze te veel na andere kijken! Oja amerika heeft het ook dus dan moet nederland het ook hebben! Ik heb een programma gezien vraag me niet hoe het heette maar het was op discovery, en daar lieten ze zien dat als je kraanwater kookt dan dan goed af laten koelen in een flesje doen de koelkast in en je heb spa blauw en de smaak is gewoon het zelfde, en daarbij water is smaakloos spa blauw is ook smaakloos het stil enkel de dorst!

Sommige mensen hebben thuis nog loden waterleidingen en dat smaakt minder lekker.

hygiene veel mensen vinden het vies omdat het gezuiverd is uit grondwater dat je niet kan drinken. verder vinden ze het stoer om anders te zijn dan anderen en doen ze bijna alles anders

Handel in water is als handel in lucht, je verkoopt een gevoel of gedachte, en dat is BIG business. Vertel er een mooi lulverhaal bij (liefst iets met gezondheid of geest ofzo) en mensen laten zich gretig van hun euro's scheiden, en zijn er nog tevreden over ook. Recentelijk was er een programma over water op teevee, waarin duidelijk bleek dat niets zo schoon (EN kalkvrij !! de kalk wordt flink uitgefilterd voor andere industrieën, waaronder glas) is als Nederlands kraanwater. Niet zelden is flessenwater EXACT hetzelfde water maar dan VOOR de zuivering en filtering, en heeft dus MINDER bewerkingen ondergaan. Het kost echter minimaal het 200-voudige. Bar le Duc is daar een goed voorbeeld van. Er zijn wel bronwaters die een eigen karakteristieke (vaak zilte of zoete) smaak hebben, maar daar moet je eerlijk gezegd van houden. 99% van het in flessen verkochte water echter, is gewoon dezelfde grondstof als kraanwater, maar dan niet gefilterd en gezuiverd. Soms wordt er wat koolzuur aan toegevoegd, wat ook duidelijk invloed heeft op de smaak. Ter vergelijking :L kraanwater kost in Nederland gemiddeld (verschilt per gemeente / bron) 0,0025 cent per liter, flessenwater vanaf 25 cent per liter tot wel vijf of zes euro de liter. (Hele dure merken daargelaten, maar daar betaal je voor de fles). Water in flessen kopen is in Nederland dus niet alleen volstrekt overbodig, het is ook nog eens uitzonderlijk slecht voor het milieu, omdat met name op de kleine flesjes geen statiegeld zit, en je die rotflessen dus te pas en te onpas overal in de natuur tegenkomt. Net als blikjes, waar in uitgerekend Nederland ook geen statiegeld op zit. Tel uit je winst.....

Ik begrijp ook niet waarom mensen een flesje water kopen in een cafe of restaurant. Flessen water koop ik zo af en toe wel bij Kaufland, gewoon als strategische voorraad. Het gewone kraanwater blijf ik het lekkerst vinden, maar die flessen zijn bedoeld in geval van calamiteiten. Ik vervang ze telkens voor het verlopen van de houdbaarheidsdatum. Zo heb ik standaard 6 flessen op voorraad. En dat is niet ingegeven door de angstzaaipolitiek door de (vorige) regering(en). We vergeten wel eens hoe vanzelfsprekend het voor ons is om altijd schoon stromend water te hebben.

Omdat hormonen niet uit het wat kunnen worden verwijderd. Dus wanneer de vrouw de pil slikt en gaat piesen komen deze hormonen in het water en drink jij vervolgens op. Bron bron bron Toegevoegd na 6 minuten: wat=water

Bronnen:
http://educatie.ntr.nl/radio/501613/kort-n...
http://www.google.nl/#hl=nl&sugexp=llsfp&x...

Men neme: een fijn prachtig kristallen glas, vul het met kraantjeswater, serveer het op een zilveren dienblad met wit doekje ;) Men neme: een gewoon glas en vul het met flessenwater naar welk glas gaan de meeste hun hand uitreiken...juist ;) subjectiviteit doet veel. Smakelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100