Als je naar China emigreert, mag je dan ook maar 1 kind meenemen? Aangezien je maar 1 kind als Chinees mag baren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, je mag zoveel kinderen meenemen als je wilt. De eenkindpolitiek geldt namelijk alleen voor Han-Chinezen. Chinese minderheden mogen meer dan één kind hebben zonder boetes. Reden voor deze politiek is dat de regering de bevolkingsgroei wil verminderen om zo het risico van overbevolking in te perken. Daarnaast zou het moeten achterlaten van kinderen in Nederland om die reden in strijd zijn met de mensenrechten.

Je mag gerust al uw kinderen meenemen,trouwens er zijn in China ook meerdere gezinnen met meerdere kinderen...

Ik weet niet of China emigranten toelaat. Ze hebben niet voor niets een een-kind-politiek. Ik neem dan ook aan dat je het hypothetisch bedoelt. ;-) Zoals iemand anders al zei, geld het niet voor iedereen, dus het zou niet voor een Nederlander gelden. Zelfs als deze etnisch (Han-) Chinees is. Ik heb een leuk boek gelezen over een Canadese vrouw die afkomstig is van Chinese ouders. Ze gaat als journalist werken en wonen in China en krijgt daar 2 zonen. Ze voelde zich altijd bezwaard als ze met haar 2 zonen over straat liep. Dus zij was misschien zelfs wel Han-Chinees, maar ze had een Canadees paspoort, dus voor haar golden die regels niet. Het boek heet 'Red China Blues' van Jan Wong. Jan is in dit geval een meisjesnaam.

Inderdaad moet je al je (extra) kinderen (meer dan één) thuislaten. Overigens als een Chinese vrouw van een tweeling in verwachting is mag ze maar één baren!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100