Wanneer is het Mannendag?

'altijd' is zo:

...afgezaagd

ik bedacht:
als ze nou echt willen dat man en vrouw 'gelijke' worden, laten ze dan ook een mannendag maken. dit omdat er al een vrouwendag bestaat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

19 november is internationale mannendag http://www.internationalmensday.com/

1 dag per jaar is het vrouwendag. De overige 364 dagen is het mannendag. Dat hoor ik veel vrouwen om me heen tenminste vaak zeggen...

Als ik voor mezelf spreek is het elke dag vaderdag en mannen dag. Word perfect verzorgd, er wordt voor me gekookt, gewassen, boodschappen gedaan en ga zo maar door. Ik vind dat die vrouwen met 1 vrouwendag en 1 moeder dag nog veel te weinig waardering krijgen. Neem maar eens een weekje al hun taken over als man, je wordt gillend gek!

'Altijd' is inderdaad afgezaagd, het verbaasd me ook dat het als antwoord is gegeven. Dat er een international mens day is bedacht geloof ik best wel, maar ik geloof nooit dat dat ooit dezelfde serieuze aandacht zal krijgen als vrouwendag. Om twee redenen: Veel vrouwen willen helemaal niet ECHT gelijkwaardig zijn omdat dat zou betekenen dat ze ook fulltime zouden moeten werken (net zoals veel mannen doen NAAST alle taken in het huishouden, kinderen, sociale verplichtingen, etc) En ten tweede vinden mannen het vanzelfsprekend om die verantwoordelijkheid tegenover degenen waar ze van houden te nemen en zien dus geen toegevoegde waarde in zo een dag. Ik hoop niet dat ik nou flauwe reacties krijg over seksisme, generalisering of ander dooddoeners, want ik gun oprecht ieder zijn vrijheid zijn leven in te delen zoals hij/zij (tegenwoordig zij/hij ;) wilt. Het is alleen stomweg zo dat ik in mijn omgeving VERREWEG meer mannen zie die werk en prive taken combineren dan vrouwen dat doen.

Als pasen en pinksteren en kerstmis op een dag vallen............

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100