Welke verkeersergenis maak je jezelf wel eens schuldig aan?

Samenhangend met mijn eerdere vraag wat jij het ergste vind in het verkeer. Wat doe je zelf wel eens?

Weet jij het antwoord?

/2500

Heel veel mensen zullen ongetwijfeld vinden dat ik af en toe te sloom voor ze rijdt. Ik hou me namelijk in de regel an de maximumsnelheid (80 waar je 80 mag, 30 waar je 30 mag) en ook op de snelweg rij ik het lekkerst als ik zo rond de 100 rij (ook waar je 120 mag, maar ik blijf liever op de rechterbaan hangen als ik toch heel ver moet. Scheelt van Enschede naar Purmerend nog geen kwartier en rijdt een stuk relaxter). En ja, ik merk dat dat me niet altijd in dank wordt afgenomen. Vooral op 80 km-wegen trouwens. Geeft niet hoor ; als het moet kan ik best nog een stukje zachter. :grijns:

Ik houd me inderdaad ook keurig aan de snelheid, wat mij niet in dank wordt afgenomen. Heel vaak wordt ik ingehaald door mensen die naar me kijken alsof ik een idioot ben. Zo van, wat een muts, terwijl je op die plek echt maar 70 mag of zo. Rustig 100 of 120 rijden ze dan! Ik snap het gevoel erbij wel, maar het word wat anders vind ik als het bijvoorbeeld bij werkzaamheden aan de weg is. Dan ben ik liever degene die de ergernis veroorzaakt dan degene die het ongeluk veroorzaakt!

Bumperkleven en rechts inhalen op de snelweg.. erg fout hé?

Ik hou niet van mensen te langzaam rijden en vooral niet op een 80 km weg 60 gaan rijden want dan ga ik te pas of te onpas inhalen

Ik rij bijna altijd iets harder dan de maximumsnelheid, soms veel harder (omdat ik dat leuk vind). Echt hard rijden doe ik overigens alleen als de situatie op de snelweg het toelaat (dwz. als ie nagenoeg leeg is). Ook rij ik wel eens door rood (als de verkeerssituatie het toelaat). Niets is ergerlijker dan op een lege kruising staan te wachten voor een rood verkeerslicht. Verder ben ik heel aardig en bescheiden in de auto.

Ja, bij mij geld ook snelheid is wel de snelheid waar ik me aan houdt, Behalve op de snelweg, haha dan mag ik graag het gaspedaal wat harder in trappen maar in de stad is dat echt onverantwoord!

Ik erger me altijd wezenloos aan mensen die door het rood rijden. Dat vind ik asociaal. Maar helaas (en het doe me pijn om zo open te zijn) doe ik het zelf ook regelmatig. Sterker nog, iedere dag (nacht). Ik rij 's nacht een dagblad uit naar de verschillende depots van waaruit alles verspreid wordt. Ik heb een vaste route die ik al zo'n 7 jaar rijd, 6 dagen per week en 50 weken in het jaar, tussen 02:00 en 05:00 uur. Ik kom hoofdzakelijk op het platteland en weet precies de reactie van ieder stoplicht. Er zijn iedere nacht 4 stoplichten die niet meewerken (maakt niet uit hoe ik ze benader). Ik kan km's om me heen kijken of het veilig is of niet. Het is dus altijd veilig en ik stop dus niet. Soms walg ik van me zelf als ik een ander uitkaffer, maar aan de andere kant, vind ik het toch wel leuk.

Lane-hopping. Het stoort me als anderen het doen ("arrogante zak/trut"), maar... ik doe het zelf ook als ik achter een angstige pruttelpot zit en ruimte zie op de andere baan. Uiteindelijk scheelt het misschien 1 stoplicht, maar ik heb dan tenminste (in mijn ogen) niet onnodig tijd verloren. *zucht* Misschien zou ik dit eens moeten toepassen: http://www.wikihow.com/Practice-Zen-Driving

Rechts inhalen (bij trage onnodige linksplakkers) Door rood rijden (donker oranje zeg ik altijd tegen mn vriendin) En ik rijd stelselmatig te hard! Eerlijk (en slecht) he!

een beetje drammen als iemand 5 tot 10 km minder rijdt dan de toegestane snelheid (dat bumpergekleef voor me!!!) af en toe behoorlijk te hard die beroemde Dijk over maar dat is toch niet zo ergerlijk ??

Rechts inhalen Geen richting aangeven op de rotonde Af en toe wel eens bumper kleven

Soms rijd ik te hard, maar dat is vrijwel altijd buiten de bebouwde kom. Binnen vind ik dat levensgevaarlijk. Verder vind ik het irritant als iemand bijvoorbeeld 50 gaat rijden waar je 80 mag. Dan ligt het aan mijn humeur of ik er wel eens een beetje dicht op ga rijden. Meestal corrigeer ik me dan wel, omdat ik bumperkleven ook levensgevaarlijk vind. Met name op de snelweg is spitsrijden tegenwoordig een en al bumperkleven op de linkerbaan. Daar doe ik dus niet aan mee, ik blijf lekker rustig rechts rijden (met de stroom mee) en haal in wanneer de ruimte er even is en ga dan weer naar rechts. Rijd stukken fijner dan al dat kleven. Tegenwoordig erger ik me daardoor minder, en je komt lekker relaxed op je bestemming aan.

Bronnen:
Eigen ervaring

Ik rijd elke dag over smalle wegen (Veluwe) naar mijn werk en erger mij dan met een zekere regelmaat aan: [1] lieden die 'toeristisch rijden' en die dus langzamer rijden dan toegestaan is (rijd de snelheid die mag en niet harder!; er zijn dus mensen die niet van de omgeving genieten maar die gewoon naar hun werk rijden!); IK KAN DAN SOMS NIET NALATEN, ALS DAT KAN, CLAXONNEREND IN TE HALEN.. [2] Jeugd die ongeneeerd met z'n vieren of vijven naast elkaar blijven rijden, vaak in langere colonnes, op weg naar scholen die van het soort zijn dat er met de bijbel in de (zware) hand wordt geleerd dat de overheid de dienaresse Gods is en dat regels die die overheid stelt meten worden nageleefd! IK KAN DAN SOMS NIET NALATEN CLAXONNEREND ACHTER DIE BENDE TE BLIJVEN RIJDEN EN UITEINDELIJK INHALEND MET MIJN RAAMPJE OPEN CYNISCHE DINGEN NAAR HUN REFO-KOPPIES TE SLINGEREN En als dat dan is gebeurd, schaam ik me meestal. Het lucht maar kort op en het helpt niet (integendeel... ik heb ontdekt dat die refo-jeugd woorden kent waar ik nog nooit van heb gehoord... staan zeker ook in de bijbel? ;-)) En ikzelf? Ik rijd wel eens in Frankrijk, genietend van de mooie omgeving en... rijd dan langzamer dan is toegestaan. En de Fransman die me passeert met zijn middelvinger omhoog, valt dan onder de categorie: Frankrijk is mooi. Het is alleen jammer dat er Fransen wonen. En dan... voel ik me dubbel betrapt.

ook ik maak me schuldig aan alle ergernissen in het verkeer ,behalve aan voorbumperkleven ,omdat ik mij vooral erger aan voorbumperklevers,die mensen die extra voor je gaan rijden met een snelheid die 5 tot 10 km onder de max snelheid zit op doorgaande wegen ,omdat ze niet weten dat er ook mensen zijn die wel ergens heen moeten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100