Welke banen zou je kunnen hebben met een Pabo-diploma (leraar basisonderwijs)?

En dan bedoel ik dus eigenlijk banen buiten het onderwijs. Zijn er bijvoorbeeld functies die je kan bekleden in bijvoorbeeld het bedrijfsleven?

Toegevoegd na 1 uur:
Eventjes voor de duidelijkheid... ;-) Ik heb het prima naar mijn zin in het onderwijs en ben zeker niet van plan om weg te gaan. Deze vraag is puur uit nieuwsgierigheid! Ben gewoon benieuwd of je met een Pabo-diploma ook op andere functies aangenomen zou kunnen worden.

Trainer van (nieuw) personeel bij bedrijven misschien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt vakkenvuller worden of autopoetser bij een garage. Daar kijken ze niet zo nauw.

Je kunt ook op een peuterspeelzaal werken of in de kinderopvang (kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, voorschoolse opvang). Toegevoegd na 3 minuten: Je kunt het ook in de politiek proberen. onderwijswethouder, kamerlid en dan woordvoerder onderwijs, minister...

Mijn zusje heeft pabo afgerond en werkt nu in de mode-industrie. onder opleiding, maar met een goede motivatie en doorzettingsvermogen. Het is dus wel degelijk mogelijk!

Misschien instructeur bij... Defensie De gemeente Sportvereniging Ehbo vereniging Moet je wel ook bijscholen...

Bij administratieve en bestuurlijke banen vragen ze vaak alleen een bepaald denk- en werkniveau. Op dit soort regel-functies (secretarieel, management, bestuur, enz.) zitten vaak mensen die allerlei verschillende studies gedaan hebben: geschiedenis, Nederlands, of een opleiding in de zorg, enz. De mensen die werkelijk een gerichte opleiding (secretariaat, bestuurskunde o.i.d.) gedaan hebben, zijn daar vaak in de minderheid. Mogelijkheden genoeg, dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100