Zou het makkelijker zijn als iedereen op de wereld dezelfde taal sprak?

Je kan handelen met andere landen je begrijpt elkaar dan omdat je dezelfde taal spreekt. Maar je kan elkaar ook duidelijk maken met pictogrammen.
Ieder land heeft toch zijn eigen taal en cultuur. En welke taal is dan het beste ik bedoel engels wordt wel het meest gesproken. Maar er zijn 1/4 chinezen op de wereld.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zou veel dingen kunnen vereenvoudigen, maar juist elke taal heeft nuancen die niet zomaar in een andere taal over te zetten zijn. Het spreken van eenzelfde taal is nog lang geen garantie dat men elkaar ook verstaat / begrijpt en naar elkaar luistert.

Tuurlijk is zoiets veeel makkelijker! Ik wordt ook gek van school dat je al die talen moet leren!

Ik denk dat er 4 talen moeten zijn arabisch, spaans chinees en engels.

Ze hebben ooit geprobeerd een universele taal te maken Esperanto, ontworpen door Lejzer Zamenhof. Er zijn ongeveer 2 miljoen sprekers maar echt aangeslagen is het dus niet. Komt omdat elk volk zich toch anders uitdrukt en andere klanken heeft. Kijk maar op Wikipedia en dan Esperanto.

Iedereen kunnen verstaan, wat zou dat geweldig zijn! Inderdaad, op school geen talen meer, alleen de wereldtaal. Ik zou engels als wereldtaal voorstellen.

Het grappige is dat Engels in veel opzichten een wereldtaal is, maar kijk eens naar de verschillen die er in een paar honderd jaar zijn ontstaan tussen Amerikaans Engels en Brits Engels. Zelfs als we dus 1 taal zouden hebben zou die taal op den duur weer in sub-talen uiteenvallen.

Ja inderdaad. Dat was ook het grote ideaal van Zamenhof, de grondlegger van het Esperanto. De "mensheid" zou één taal moeten ontwikkelen of er één moeten kiezen uit de bestaande talen. Die taal zal op alle scholen aan de kinderen onderwezen moeten worden naast de moedertaal. Zo blijven de verschillende culturen in stand, en wordt het mogelijk om wereldwijd met iedereen te communiceren. Zie ook: Het Esperanto van Zamenhof: “Het antwoord op Babel” (Klik op onderstaande link)

Bronnen:
http://www.bahai.nl/read/bam-66-5-esperanto

Die 'universele taal' komt eraan. Deze zal m.i. gebaseerd zijn op intentie van de 'spreker'. Zie het als een soort van telepathie, gedachtenkracht. Taalbarrieres worden zo doorbroken.

ja het zou heel handig zijn, maar we zouden het nooit eens worden welke taal het wordt engels? chinees? en als er dan een taal gekozen wordt moet iedereen die leren en ik denk dat er dan mensen zeggen :"ja dag wij houden lekker onze eigen taal

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100