Waarom mogen meisjes (op de meeste plekken) niet topless, en jongens met evengrote of zelfs grotere borsten wel?

Iets wat mijn brein al tijden breekt. Soms zie je een meisje van 10 die echt helemaal NIETS heeft, en dan word er al opgemerkt dat ze de eh.. tepeltjes moet bedekken... en dat terwijl jongens die soms wel grotere borsten hebben als meisjes (zeker als ze dik zijn) die mogen gewoon topless? Maar is dat dan NIET aanstootgevend? En is er geen wet die zegt dat er geen discriminatie mag zijn naar geslacht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sociale conventie. In sommige culturen is het heel normaal voor volwassen vrouwen om ook gewoon de bovenkant onbedekt te laten. In de Nederlandse cultuur kan dat niet. Echt goede redenen daarvoor zijn er niet. Overigens past iedereen discriminatie op basis van geslacht toe. Kijk jij niet twee keer naar een jongetje in een badpak of bikini? Want dat 'kan' eigenlijk ook niet. Mannen en vrouwen zijn gewoon anders.

Omdat in onze cultuur de borsten van vrouwen als seksueel aantrekkelijk gezien worden, die van mannen niet. Overigens zijn er wel meer verschillen die louter cultureel zijn. Mannen horen geen rokken te dragen bijvoorbeeld. Daar is geen enkele logische reden voor, behalve gewoonte en cultuur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100