Na een relatiebreuk krijg je geen woning. Is dit wettelijk zo geregeld of verschilt dit per gemeente?

Als je een relatie van meer dan 20 jaar beëindigd, wordt je per definitie in Nederland gewoon dakloos.

Is dit een feit of een halfbakken oplossing van gemeenten met een woningtekort?

Hoe komt je zo snel mogelijk aan een woning na een relatiebreuk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij de woningbouwvereniging in mijn stad krijg je het wel, mits je al langere tijd bij elkaar bent. Dan heb je binnen een paar maanden een huis, piepklein en niet een goeie buurt, maar toch een dak boven je hoofd. Misschien kan je een tijdje via Carex of via particuliere verhuur huren (niet altijd even betrouwbaar) of via makelaars, deze laatste opties zijn wel duurder dan 'woningbouwhuizen', maar hier heb je sneller een huis. Je kan het bekijken als iets tijdelijks. Let er wel op dat je vaak voor minimaal een jaar moet huren. Zet een advertenties in plaatselijke kranten en op marktplaats. Vertel iedereen, maar ook echt iedereen dat je zoekende bent. Succes!

Omdat het niet eerlijk is tegenover starters dat er zoveel mensen voorrang krijgen. Natuurlijk is het heel vervelend dat er een relatiebreuk plaatsvindt maar je zult net als ieder op zoek moeten naar een woonruimte en of op een wachtlijst komen te staan. Of net als ieder die 5 euro teveel verdient voor een sociale huurwoning iets moeten kopen. Er zijn altijd wel noodoplosingen voor tijdelijk wonen die ook nog wel betaalbaar zijn.

Volgens mij kom je in geen enkele gemeente voor urgentie in aanmerking. Tenzij je een paar kinderen hebt, moet je gewoon op de wachtlijst. Dat is in sommige gemeenten wel 10 jaar. Je zult dus een studentenkamer of een duur onderkomen in de privé-sector moeten zoeken. Er zit niets anders op. Op recreatie-terreinen zijn de huisjes in de winter te huur tegen gereduceerd tarief. Maar nu de zomer aanbreekt, heb je daar ook geen kans. Succes en sterkte in deze droevige tijd van je leven.

hier in de gemeente werkt het zo: heb je kinderen die bij je wonen krijg je urgentie. de mindere wijken waar je geen kids op wil voeden zijn net met je punten. wijs je 3 keer af is de nood niet hoog genoeg om een woning te aanvaarden. in dat geval kan je je in laten schrijven en krijg je elke maand een punt en sparen maar (25 urgentie punten ben je dus kwijt he) wonen je kids niet bij je krijg je ook geen urgentie per gemeente kan er een ander beleid of systeem zijn, maar omdat elke gemeente wel te kampen heeft met woning tekort zal het in grote lijnen overal hetzelfde zijn. (ik ben blij dat ik al een jaar ingeschreven stond toen exlief een harem dacht te starten. samen met 2 kids -3 en bijna 1 jaar- was het....bye bye zwaai zwaai!)

Voor een scheiding krijg je geen urgentie, maar als je gaat scheiden en je heb minderjarige kinderen waarvan jij kan aantonen dat jij daar wettelijk de zorg over gaat dragen dan zou je een urgentie kunnen aanvragen op hoge woonlasten, want jij en je kinderen zouden graag in de woning verblijven maar je kan het in je eentje niet meer bekostigen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100