Wat heb jij ooit gedaan om de wereld te verbeteren?

Graag iets concreets, wat ik ook zou kunnen doen. En geen algemene verhalen als "wees eens liever voor elkaar" of "bid voor elke boterham", die fiets heeft ondertussen lekke bandjes.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ooit een poging ondernomen in 1975 om een organisatie op te starten in Colombie in het gebergte voor onderwijs voor jonge kinderen : weerstand van de ambassade en andere organisaties hebben mij doen inzien dat je ofwel ter plaatse moet zijn ofwel een heel sterke financiële basis om de mensen daadwerkelijk te steunen. Zoniet blijft het geld overal kleven, aan elke tussenpersoon, aan elke non believer.

Ik besloot mezelf te zijn... Meer niet... Als ik mezelf ben, dan mag ik zijn wie ik ben... En dat alleen al is zo´n verademing, dat een ander dat kan voelen... Dat is mijn bijdrage aan het geheel... Ik verbeterde de wereld en begon bij mezelf en nu ik dat deed kwam ik erachter dat ik ook bij mezelf eindigde, maar daar kom je pas achter als het gedaan is...

Een film gemaakt samen met de NCRV en het CBR om de gevolgen van alcoholgebruik in het verkeer te laten zien..

Wat wij proberen (ik niet alleen maar met het hele gezin) is onze 'voetstap' proberen te verkleinen op allerlei mogelijke terreinen en gebieden, hoe klein soms ook. Ieder mens legt namelijk beslag op een bepaald stukje wereld dat nodig is voor het verbouwen van zijn voedsel, maar ook de grondstoffen voor zijn kleding, gebruiksartikelen, brandstoffen, noem maar op. Het stukje dat wij Nederlanders gebruiken is onevenredig groot, tenminste, als je de hele wereld in 7 miljard brokjes zou opdelen. Dat van Amerikanen is nog veel groter, dat weet ik wel, maar toch is ook onze voetstap buitensporig. Door te consuminderen, zo weinig mogelijk auto te rijden, lang met spullen te doen, geen voedsel weg te gooien, zuinig te zijn met energie, maar ook groenten van het seizoen te eten, minder vlees te consumeren, biologische produkten te gebruiken, vers voedsel te bereiden, geen bestrijdingsmiddelen te gebruiken, noem maar op. Er zijn zoveel terreinen waarop je eenheel klein stapje terug kunt doen zonder dat het je echt iets kost. En zeker voor je gevoel levert het je iets op, maar vaak ook voor je portemonnee. Het mes snijdt aan twee kanten. Natuurlijk is het een druppel op een gloeiende plaat, en dat besef ik ook wel, maar in mijn ogen ben je als je geen deel van de oplossing wilt zijn, een deel van het probleem. En wij doen in elk geval wat binnen ons vermogen ligt, zonder meteen in de 'geitewollensokkensoep' te verzuipen. Ik heb geen schaap om mijn eigen wol te spinnen (al zou ik dat bij genoeg Lebensraum eigenlijk best zien zitten) en (nog) geen moestuin (is helaas onmogelijk hier), maar ook zonder helemala zelfvoorziend te zijn kun je al een hoop dingen doen die in elk geval een klein verschil maken. Ik kan alleen maar hopen dat mijn kinderen daar ook de waarde van inzien en het voortzetten. Ze hebben in elk geval een beetje een voorbeeld gehad van hoe het ook kan. Toegevoegd op 22-06-2009 17:51:47 Op de tweede link kun je je eigen voetstap berekenen.

Bronnen:
http://dier-en-natuur.infonu.nl/milieu/530...
http://www.voetenbank.nl/home.htm

ik heb hartstochtelijk en energiek gebeden om God te vragen de wereld te verbeteren.... en zie: God ziet dat het goed is.

Naar Zuid-Afrika geweest en daar gewerkt als vrijwilliger in tehuizen waar aidswezen werden opgevangen. Heel zwaar, want deze kleine kindjes hebben weinig overlevingskansen en sterven soms waar jij bij bent!! Echt waardeloos! Ben ik heel trots op: mijn zoon en dochter hebben hetzelfde gedaan. Mijn zoon was toen pas 18! Ook heb ik daar voorlichting gegeven om aids te voorkomen!

ik vond dat ik op de dierenambulance hard mee werkte aan het verbeteren van de (dierenleed wereld) er was werkelijk waar niemand anders die die ene kat uit de boom haalde, of die mus naar de dierenarts bracht.

Niks, nada, nothing. De wereld is af en er hoeft niks aan verbeterd te worden. Ik heb eens iemand horen zeggen: "Eigenlijk zijn we allemaal zeurkousen" en zo is het.

Ik doe mn best op mn werk. Werk met dak en thuislozen en probeer ze uiteindelijk weer me te laten draaien in de maatschappij.

Ik ben bij de overheid gaan werken, en probeer aldaar, met mijn oplossingsgerichte aanpak, het problemen op te lossen waar onze klanten (ik vind het altijd zo raar om "burgers" te zeggen) tegenaan lopen, als het kan op zo'n manier dat zij er zo min mogelijk van merken, zodat ze rustig en zo probleemloos mogelijk hun gangetje kunnen gaan.

Als ik nuchter ben, vinden mensen me meestal vervelend. Maar als ik dronken ben, maak ik ze blij. Kortom: ik drink voor een betere wereld! (dat en zie bron)

Bronnen:
www.myc4.com

Ik ben een herenmodezaak begonnen! Aangezien de meeste mannen op deze aardkloot bar slecht gekleed zijn!

Ik ben in de wapenindustrie gaan werken.

Je ontkomt niet aan de liefde voor jezelf en liefde geef je door. Als je dat hebt gevonden komt het antwoord op je vraag vanzelf. Met de liefde heb je een enorme kracht, om betekenisvol te zijn voor de wereld. Zet je in bij artsen zonder grenzen, Ouderloze kinderen waardan ook in de wereld. Liefde geef je door, wereldverbeteraars zijn schaars. Verbeter de wereld en begin bij je zelf. Jij wou concrete antwoorden, begin dan nu en vraag je af wat jij zou betekenen in deze wereld. Je kunt de wereld helpen ontwikkelen, verbeteren zegt meer iets van jou, als je de taal van de liefde begrijpt lukt het beslist. Ik heb het geprobeerd, en nu ik ziek ben bind ik heel veel mensen en maak hen blij, daar begint het bij de wereld is er voor jou en mij. Addy

Alles wat ik doe heeft als doel het voor mij en mijn wereld beter te maken.De Wereld zoals jij bedoelt is een dynamische beweging die je niet kunt verbeteren omdat niet iedereen ziet dat er maar een belang is wat echt van belang is nl het in stand houden van je eigen soort, de mensheid. alle andere soorten zijn net zoals wij alleen bezig met dat ene OVELEVEN dit klinkt mischien hard en egoistisch,maar nader beschouwd zul je erachter komen dat het een niet zonder het ander kan, als je namelijk niet leeft met de flora en fauna zal de flora en fauna niet leven met jou en zul je niet kunnen overleven als soort. 'Er is in het verleden meerdere periodes geweest waarbij de mens als soort uit gebieden verdween,meestal na een periode van hoogontwikkelde "beschavingen" waarbij de natuur het altijd weer terugnam wat de mens genomen had, nadien hebben we van deze beschavingen alleen nog de ruines,voorwerpen en gebouwen teruggevonden. Dus doe jezelf en de wereld een plezier en leef, met respect voor de natuur zonder daar teveel in te willen ingrijpen.

Door naar mijzelf te kijken en me af te vragen waarom bepaalde zaken mij niet aanstaan of die mij irriteren en er vervolgens mee aan de slag te gaan. Niet door een opgeheven vinger richting anderen maar mijn omgang met "het probleem" en deze zo aanpassen dat het voor mij geen 'probleem' meer is. Dat is een van mijn manieren om de wereld te verbeteren. Stel je voor dat veel meer mensen dit zouden doen dan nu al het geval is...! Verantwoordelijkheid nemen en dragen.

Door mijn werk kwam ik jarenlang veel in Kenya en Tanzania. Ik heb een briefje bij alle supermarkten in de wijde omgeving opgehangen, of mensen die oude vitrage hadden me wilden bellen. Met koffers- en dozenvol vitrage vloog ik vervolgens jaar in jaar uit richting Oost-Afrikaanse kindjes, die zo konden slapen onder deze "klamboes", zonder angst meer te hoeven hebben voor malaria.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100