Zijn er vrouwen die bewust kiezen voor een man die geen eigen bedrijf heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

't Is misschien niet helemaal wat je vraagt, maar ik zou nou nooit bewust kiezen voor een persoon die wél een eigen bedrijf heeft. Mocht zo'n persoon toevallig mijn hart innemen, dan zou ik het misschien wel proberen, maar liever mijd ik dat als de pest. En volgens mij ken ik aardig wat mensen die hier hetzelfde over zouden zeggen. Als ik een relatie heb, is dat met iemand die tijd heeft om te leven, tijd om te denken, te filosoferen, te groeien, te creëren. Iemand om een heel diepe band mee op te bouwen, een symbiose. Iemand die zich volledig in moet en/of wil zetten voor zijn of haar werk, of dit nu een eigen bedrijf is of niet, kan mij dat nooit bieden. Ik houd van vrije mensen die zo min mogelijk beperkt worden. Er bestaat zo verschrikkelijk veel naast het bedrijfsleven, allerlei dingen waar ik zo van kan genieten, waar ik zoveel van houd, en dat alles moet ik kunnen delen met mijn wederhelft, en dat gaat in mijn optiek niet als diegene de stress, drukte en verantwoordelijkheid heeft van een eigen bedrijf. Hopelijk heb je iets aan mijn geraaskal.

Ja. Die kiezen voor een man die meer tijd heeft voor haar (en of kinderen). Voornamelijk kiezen vrouwen echter onbewust voor status, maar dit geldt niet voor iedereen.

Er zullen niet veel vrouwen zijn die dit als een "bewust" criterium in hun keuze zullen hanteren. Vrouwen die hebben meegemaakt wat het betekent, zo'n eigen bedrijf zullen dat wel eerder naar voren halen als vrouwen die dat niet weten. Ik vraag mij af of al die vrouwen die achter die boeren aanzitten wel beseffen wat zo'n eigen bedrijf kan inhouden.

Het zou me niet uitmaken. Dat weet je dan vanaf het begin en dan kun je altijd bekijken in hoeverre je hier deel van zou kunnen en willen uitmaken.

Die zijn er ja..maar stel dat je iemand ontmoet, je maakt plannen en gaat trouwen, heel de mikmak, kinderen... Na verloop van tijd krijgt je man een kans om zelfstandig te worden en dan...weg idealen?? Er kan soms heel wat op je pad komen wat carriere betreft, maar ook van jou kant, dus bewust kiezen doe je in het begin van je relatie, als het kantoormannetje uitgroeit naar eigen baas, tja, dilemma!!

Jazeker en ik ken er een paar. Dit zijn wel vrouwen die eerst getrouwd zijn geweest of een relatie hebben gehad met een ondernemer. De reden daarvoor is dat er heel veel tijd in een eigen zaak gaat zitten. Het kan twee kanten opgaan of je bent succesvol en dan heb je het druk vanwege je succes of het gaat slecht dan heb je het druk om je hoofd boven water te houden. Een gulden middenweg waarin je een goed bestaan hebt en de tijd voor je partner/gezin goed kan verdelen bestaat wel maar komt veel minder voor dan bij mensen in loondienst. Andersom (een vrouw met een eigen bedrijf) is nog moeilijker omdat een man veel meer een vrouw voor zichzelf en gezin wil.

Ik ben gelukkig allang onder de pannen met een man die gewoon lekker in loondienst werkt, maar ik zou mezelf inderdaad wel tien keer achter de oren krabben voor ik een relatie zou (willen) beginnen met iemand die een eigen bedrijf heeft. Dat kost namelijk een enorm stuk van je privéleven, en met een beetje pech heb je nauwelijks financiële zekerheid. Het zou wel uitmaken of het iemand is die al jaren met succes een bedrijf runt, met personeel en goede vooruitzichten of een beginnende ondernemer die al zijn tijd er nog in moet stoppen en zelfs schulden moet maken. Ik geloof niet in ' liefde overwint alles' en ben zeker op het gebied van vaste relaties bijzonder pragmatisch. Een onverbeterlijke romanticus zou vermoedelijk nog met een zwerver kunnen trouwens, maar mijn ding is het niet. En ik garandeer je dat heel veel vrouwen het wel of niet werken van hun man en het type werk dat hij doet, mee laten spelen in de keuze wel of niet een serieuze relatie beginnen.

Degenen die zichzelf goed kennen en bijv weten dat ze veel zekerheid willen kunnen dat zich al jong realiseren dat ze liever geen man willen met een eigen bedrijf, tenzij ze zelf een hele goede baan hebben waardoor het minder uitmaakt Ik denkt dat het vaker ook een onbewuste keuze is, voor jonge mensen dan, als je zelf net werkt, of nog op school zit kun je je er denk ik nog niet alles bij voorstellen wat werken inhoudt en wat de verschillen zijn tussen loondienst en een eigen bedrijf. Op oudere leeftijd lijkt het me dubbel, mannen die op wat meer gevorderde leeftijd een eigen bedrijf hebben, draaien dat vaak al een tijd en hebben daar ook een soort "garantie"mee verdiend dat het werkt voor ze (let wel, ook in loondienst ben je toch niet meer veilig tegenwoordig). Wat oudere vrouwen begrijpen aan de andere kant wel beter wat het inhoudt en kunnen na een slechte ervaring misschien denken: dat doe ik nooit meer

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100