Waarom is er zoveel verschil op ziekteverzekering in België en Nederland. Prijs verschil is enorm groot waarom?

In België met Hospitalisatie erbij dus volle pakket kost ons ongeveer 45 euro per maand dus dat is het volle pakket. In Nederland ligt dit gemiddeld aan 150 euro per maand. Waarom zo'n verschil ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het verschil is inderdaad erg groot. Maar zolang je weinig tot niets mankeert is het ook fantastisch. Maar leg de bedragen die de verzekeringen in Nederland dekt en de bedragen die in Belgie worden gedekt maar eens naast elkaar. Belgie keert minder uit, de dekkingen zijn lager.

Sowieso kan je niet vergelijken omdat je een ander systeem hebt. Ook in Belgie heb je als particulier de mogelijkheid je bij te verzekeren. Tel eens de 13,07% aan RSZ dat op je loon wordt ingehouden en kijk dan eens wie er voordeliger is. In NL heb je ook een inhouding, maar veel minder.

Subsidie door de belastingbetaler.

Ik weet niet wat je vergelijkt. Maar even wat uitleg. In nederland betaald de werkgever een deel loon afhankelijke bijdrage. Die kan afhankelijk van je salaris oplopen tot plus minus € 2000, Dan betaald elke Nederlander voor een basis pakket zelf dus ongeveer € 85. Daarnaast kan elke nederlander zich bij verzekeren pluspakketten noemen we dat. Nu kunnen we vergelijken Wat is het in belgie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100