Waarom heeft Nederland relatief zoveel inwoners? Andere Europese landen die meer oppervlakte hebben, hebben veel minder inwoners.

Bijvoorbeeld Ierland en Scandinavische landen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De oppervlakte van ons land is zo veel kleiner, dat het niet anders kan. Toegevoegd na 1 minuut: Sorry vergeten, ons land is vlak en vrijwel overal bewoonbaar, andere landen hebben veel bergen en/of ruige stukken die gewoon niet bewoonbaar zijn.

Naast de eerder gegeven antwoorden: een klimaat waardoor die zee vrijwel altijd bevaarbaar is, en vergeet de rivieren niet waardoor handel/doorvoer/aanvoer uit/naar het achterland heel eenvoudig is. Dan krijg je al snel een rijk land, wat vaak leidt tot bevolkingsgroei.

Buiten alle reeds genoemde oorzaken hebben wij nog steeds een goed onderwijsstelsel, ook al wordt dat de laatste jaren minder, het is nog steeds goed. We hebben daarnaast ook een prima sociaal stelsel, beter dan menig land bij ons in de buurt. Deze 2 aspecten doen vooral veel buitenlanders naar ons land trekken. Ook is de werkgelegenheid zeker niet slechter dan in de ons omringende landen.

Het scandinavische landschap en het scandinavische klimaat lenen zich niet voor veel bewoners. Nederlanders krijgen veel kinderen, vooral in de vorige eeuw waren er grote gezinnen.

De religie heeft 'n grote rol gespeeld. De priesters kwamen aan huis om te informeren hoe het met de voortplanting zat . Mijn moeder vertelde dat ze tegen de priester na haar 1e kind gezegd had : Neem ze zelf maar. Daarnaast zijn enorm veel Hugenoten naar Nederland gekomen omdat hier godsdienstvrijheid was. Nederland had ook behoefte aan inwoners , omdat wij destijds met onze schepen over de hele wereld zaten. Met overal kolonies .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100