Trekken verschillende steden verschillende 'types' studenten aan?

Zo ja, wat zijn dan de 'gemiddelde' types die naar Amsterdam, Utrecht of Groningen toe trekken? Wat is het verschil tussen het type student in deze steden?

Weet jij het antwoord?

/2500

De toevoeging van Hajete is wel een zinnige: "Waarom vallen Leiden, Enschede, Delft, Rotterdam, Nijmegen en Tilburg buiten de boot?" Je zou kunnen kijken naar de locatie. Amsterdam, hoofdstad, wereldstad. Dat trekt een ander soort mensen aan dan, pak 'm beet Groningen. Verder is het ook afhankelijk, zeker bij een kleinere stad, welke studies er vooral gevolg kunnen worden. Van oudsher is Tilburg een onderwijsbolwerk (ik bedoel dus lerarenopleidingen), Wageningen een voedingswetenschapsbolwerk, Delft met haar TU een stad voor beta-klanten. Je kunt je voorstellen dat Delft met haar exacte wetenschappen een ander soort studentenstad is dan Tilburg met haar Brabantse gezelligheid en de wat 'zachtere' kant van het onderwijs. Als je nog een stad moet kiezen zou ik er in ieder geval voordat je je inschrijft heengaan om de sfeer te proeven en bij het maken van je keuze kun je rekening houden met de locatie en het onderwijsaanbod om te bekijken wat voor een soort sfeer er heerst.

Ik denk niet dat bepaalde steden bepaalde types studenten aantrekken.. Ik denk dat je pas dat type student wordt als je studeert in zo'n stad..

Ik mis de gegevens over het type student waarvoor je dit vraagt. Van oudsher is Groningen wat meer socialistisch, revolutionair en hervormdend i.i.t. Utrecht. Amsterdam telt 2 universiteiten, die ene, de VU, waarvandaan de helft van het vorige kabinet kwam zoals Bos en Balkenende.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100