Zijn er vaste data voor de start van de uitverkoop?

Ik hoor mijn zus zeggen dat "zo" de uitverkoop begint. Maar hoe weet je wanneer? Zijn er vaste data wanneer de Nederlandse winkels met de uitverkoop starten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In NL zijn er geen vaste data, daar mag het het hele jaar door. Vind het Belgische systeem handiger, in juli en januari lekker uitverkoop en dan hebben ook álle winkels meteen goed uitverkoop.

Zo ik weet niet. Misschien moet je op de websites kijken.

Volgens mij bestaat er geen officiële uitverkoop meer, er is altijd wel ergens uitverkoop. Wel is het zo dat de meeste kledingwinkels rond de laatste maand voor de zomervakantie opruiming hebben omdat de winterkleding er weer aankomt. En andersom (eind) januari.

Voor zover ik weet, mogen winkels, wettelijk gezien, altijd uitverkoop houden. Kledingwinkels zullen overigens wel graag aan het begin van de lente de overgebleven winterkleding graag goedkoper verkopen (dan hoeven ze deze niet op te slaan) en aan het begin van de herfst de overgebleven zomerkleding.

Ja dat is seizoens verbonden, dus elk seizoen begint uitverkoop.

Ja, ik ben vanmiddag even de stad in geweest en er is al heel veel afgeprijsd. Tegenwoordig zijn er steeds meer Mid-sale verkopen. Sommige filialen hebben steeds bepaalde artikelen in de aanbieding. Die krijgen dus ook iedere week nieuwe aanvoer, vooral de dameskleding. Er is een voorverkoop en een uitverkoop. Als ik me niet vergis dan is de uitverkoop volgende week zo half juni.

vroeger waren daar wetten voor maar die zijn al een tijd geleden afgeschaft.

Hoe slechter het gaat in de confectie, hoe eerder de kortingsplakkaten verschijnen op de winkelramen. Laat je echter niet te veel beinvloeden door deze lokkertjes want het woordje 'tot' is de boosdoener. bv kortingen tot 70 %. Men leest vaak heel selectief en denkt gelezen te hebben 'kortingen 70 %' Meestal kom je er in de paskamer pas achter dat je juist op jouw favoriete artikel veel minder korting krijgt, maar meestal koop je het dan toch. Verreweg de meeste kleine ondernemers zouden terug willen naar het oude systeem (wat ook in België nog gehanteerd wordt) van vaste perioden voor uitverkoop, maar het grootwinkelbedrijf houdt dit tegen en dat is David tegen Goliath.

Nee, in Nederland niet, in Belgie wel. Er is altijd ergens "sale"

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100