Waarom vragen sommige mensen of ze je mogen bedanken?

Dan zeggen ze: "Mag ik je bedanken?"

Toegevoegd na 15 minuten:
Ik moet altijd op die vraag beantwoorden: Ja, dat mag...

Soms bedanken ze je dan, en soms niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sommigen mensen vinden het vanzelfsprekend als ze iets voor een ander doen. Degene die je hebt geholpen is dan zo blij met je hulp terwijl het voor jou misschien vanzelfsprekend is dat je het niet nodig vind om een bedankje te krijgen. Maar als die persoon toch die waardering wil tonen door te bedanken maar niet weet of die dat moet doen dan vraagt die het.

Omdat sommigen dat niet prettig vinden: Géén dank.....!

Daar word niet bij nagedacht, het is gewoon een manier van praten. Ook Herman Finkers heeft hier last van: "Mag ik u hartelijk bedanken voor uw aandacht?" "Gaat uw gang". "Ik wil u hartelijk bedanken voor uw aandacht". "Gaat uw gang". "Hartelijk bedankt voor uw aandacht". "Geen dank". "En ik had het nog zo gevraagd!" "Tja, er is niks meer aan te doen". "O, nou, u wordt bedankt". "Ja, dat idee had ik al. Kopje koffie?" "Mag ik bedanken?" "Gaat uw gang". "Ik wil u hartelijk bedanken voor het lekkere kopje koffie". "Gaat uw gang". "Hartelijk bedankt voor het lekkere kopje koffie". "Geen dank, nog een kopje". "Alstublieft..." "Dank u wel..." "Geen dank..." "Waarom niet?"

Het is een soort inleiding voor iets wat veel mensen lastig vinden: het geven van een compliment of hun gevoel over diegene die voor je staat uiten.

Ik ben in Brabant op gegroeid en werd daar veel gebruikt 'mag ik je bedanken'.Misschien is het gewoon een uitdrukking. Natuurlijk geef je instinctief een antwoord zoals jij ga 'ja dat mag', zou ik ook doen. Op zich best grappig!! Toegevoegd na 48 seconden: ipv ga = gaf

als iemand zegt; mag ik u bedanken? dan doet hij dat al op dat moment. Dus wanneer iemand dat zegt dan kan het niet zijn dat ze dat soms niet doen want de vraag is tevens op dat moment een bedankje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100