Als de gemeente een zwarte ondoorzichtige plastic zak over de helft van een straatlamp doet, wordt dan ook de helft van het licht niet benut?

De aanleiding van deze vraag is een uitzending van de VARA Ombudsman. Daarin had een vrouw last van licht van een straatlamp in huis. Er is daarop een oplossing gevonden in de vorm van zwart ondoorzichtig plastic over een deel van de straatlamp. Ik vraag mij wel af, of daardoor criminelen worden aangetrokken. Zij worden niet graag in het licht gezet. Ik vind het wel prettig dat er in de nacht wat licht door de gordijnen schijnt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou graag weer terug verhuizen naar mijn oude stek in de Pyreneeën, alleen maar wegens 1. de lucht vervuiling ion NL 2. De licht vervuiling in NL 3. de beperkte skyline in NL Toegevoegd na 51 seconden: Maar er zijn ook een heleboel dingen leuker in Amsterdam dan in hetr diepe Zuiden van Frankrijk.

De helft van het licht wordt dan inderdaad niet meer benut, maar zorgt dan ook niet meer voor overlast. Ik heb denk ik hetzelfde probleem als de vrouw bij kassa. Rond mijn huis is het een zee van licht. Doordat de buitenwand van mijn slaapkamer ook nog eens volledig van glas is, zorgt dit voor een boel overlast. Alleen wilde de gemeente hier niet aan het bedenken van een oplossing, zoals zo'n kap. Criminelen staan inderdaad niet graag in het licht. Echter tegenwoordig zijn veel boeven dusdanig hondsbrutaal dat verlichting ook niet meer compleet afschrikt. Bovendien heeft een inbreker een slot van een gemiddelde huisdier in 15 seconden geopend. Dat is zo snel, dat een bak van licht ook niks meer uitmaakt. Toegevoegd na 2 minuten: Bekijk maar eens de link, Hier staan een aantal inbrekersmethoden uitgelegd en ook de snelheid waarmee men dan in je huis kan zijn.

Bronnen:
http://www.lombok.nl/inbraakpreventie/index.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100