Waar of niet waar: De basis-ziektekostenverzekering is bij alle verzekeraars, kwa inhoud, gelijk alleen de te betalen premies zijn verschillend

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iedere zorgverzekeraar/-ing biedt hetzelfde wettelijk vastgelegde basispakket, alleen in de uitvoering hiervan kunnen verschillen zitten. Zorgverzekeraars kunnen zo verschillende varianten aanbieden met een verschillende nominale premie. de verschillen zijn; De keuze van verzekeraar. Omdat er tussen verzekeraars verschil zit in kwaliteit en service kan het de moeite lonen om ze te vergelijken. De keuze van verzekering; je kunt kiezen uit natura, restitutie of een combo van beide In het algemeen ligt natura iets goedkoper in prijs. De keuze van eigen risico; Je hebt wettelijk een eigen risico van € 170.- Je kunt ervoor kiezen een hoger eigen risico af te sluiten. Hierdoor ligt de premie dan ook lager. Collectief contract; Het kan zijn dat je bij een bedrijf/baas werkt die voor zijn personeel een afspraak heeft gemaakt met een verzekeringsmaatschappij dat hij zijn werknemers bij deze zal onderbrengen/aanbieden. Daarvoor in ruil geeft de maatschappij collectiviteitskoring aan deze mensen. Dit kan echter ook een tijdschrift doen waarop je geabonneerd bent of een kruisvereniging o.d. Toegevoegd na 1 minuut: Het is dus waar in mijn optiek.

Niet waar: Er zijn verzekeraars die vanwege levensbeschouwelijke redenen bepaalde zaken uit het basispakket niet hoeven te vergoeden.

Bronnen:
http://financieel.infonu.nl/verzekering/63...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100