Hoe kan het dat een vrouw haar pasgeboren baby achterlaat

Vandaag is er een pasgeboren baby (overleden) uit een glasbak opgedregd. Op het kerkhof in mijn woonplaats liggen twee onbekend gevonden baby'tjes.
Ik begrijp niet hoe dat een vrouw haar pasgeboren kindje zo maar achter kan laten. Door die bevalling maakt een vrouw toch hechtingshormonen aan? Het kind is toch een deel van jou? Zou een vrouw daar later nog spijt van hebben?

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik ben het vraagteken bij de hoofdvraag vergeten, sorry dan , hoop niettemin dat de vraag geplaatst wordt

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb 5 kinderen en kan me dit niet voorstellen. Ze zal geestelijk wel wat mankeren maar ze zou vervolgt moeten worden voor moord.

Dan is er sprake van een zieke situatie. Het is onnatuurlijk en iemand die geestelijk en lichamelijk gezond is, doet dit nooit. Van nature hebben (gezonde) moeders de neiging hun kindje te vertroetelen en liefdevol te verzorgen waarbij hen vrijwel niets te veel is. Vroeger was de aanleiding van ' te vondeling leggen' vaak, dat moeders geen middelen hadden om voor hun kind te zorgen. Zij raakten in paniek door hun zwangerschap en moeilijke vooruitzichten. Dit is ziekmakend en zo'n daad moet ook gezien als een wanhoopsdaad. Ook angst voor verstoting (heel jonge meisjes) kan zo werken. Of angst voor de partner die het kind niet wil, omdat het eventueel de vader niet is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100