Begint het woord "Nee" in elke taal met een N?

Het viel mij opeens op dat je in het nederlands "Nee" zegt in het engels "No" in het afghaans "Neh" in t duits "Nein" in het russisch "Niat" en in het frans "Non"......

Weet jij het antwoord?

/2500

nee :P in het grieks niet. Toegevoegd na 1 minuut: in het grieks is het Όχι (ochi)

Nee, bijvoorbeeld in het Baskisch is het "ez", Bulgaars: "HE", Deens "Ingen" Toegevoegd na 2 minuten: In het Ests en Fins: "ei", in het Grieks: "δεν", in het Haïtiaans Creools: "pa gen", in het Iers: Aon Toegevoegd na 4 minuten: In ht grieks is het όχι, verkeerd getypt (sorry)

Nee, in het Noors is het Ingen.

Bij de meeste talen die van het Latijn afstammen begint het woord voor nee met een n-klank. Maar bij vele andere niet; zie bron voor een lijstje vertalingen.

Bronnen:
http://users.elite.net/runner/jennifers/no.htm

Hier is een link waarin NEE in verschillende talen staat. Vaak begint het inderdaad met een N, maar er zijn genoeg voorbeelden die niet met een N beginnen http://www.cucumis.org/project_10_p/p_sv_88_4.html

Albanees: jo Arabisch: ل Azerbeidzjaans: Xeyr Baskisch: ez Bulgaars: не Chinees: 沒有 Fins: ei Georgisch: არა Grieks: όχι Hebreeuws: לא Hindoestaans: कोई Indonesisch: tidak Japans: ない Russisch: нет Servisch: Но Swahili: hakuna Tagalog: walang Turks: hayır Vietnamees: không (niet compleet)

Bronnen:
http://translate.google.nl/#en|nl|no

In het Arabisch en in het Swahili begint ‘ja’ juist met een ‘n’, respectievelijk ‘naam’ en 'ndiyo'. ‘Nee’ is in het Arabisch ‘la’ en in het Swahili ‘hapana’, voor de volledigheid. Paar voorbeeldjes maar voor als je iets verder kijkt dan West-Europa. Toegevoegd na 36 minuten: Ook wel grappig, in het Kirundi/Kinyaruanda betekent 'oja' juist 'nee'.

in het somalish ook niet, "maya"

In het Zweeds; Icke

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100