Zijn zelfscanners in supermarkten niet heel diefstalgevoelig?

Ik heb vanochtend voor het eerst boodschappen gedaan in een vernieuwde AH met zogenaamde "zelfscanners". Voor wie dit niet kent: je scant je bonuskaart, pakt een zelfscanner, scant je boodschappen en pakt deze gelijk in, betaalt bij de "betaalpaal" en krijgt een bon met streepjescode die je weer toegang geeft tot de uitgang.

Scheelt veel extra handelingen, maar ik vroeg mij af hoe de AH controleert dat jij onderin je wagen niet allerlei producten hebt liggen die je "vergeten" bent te scannen. Kortom: is dit systeem niet heel diefstalgevoelig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om diefstal te voorkomen, neemt Albert Heijn steekproeven waarbij de inhoud van de winkelwagen wordt vergeleken met de kassabon. Bij verschillen ben je dan het haasje. Een Albert Heijn-medewerker die deze vernieuwing begeleidde, gaf aan dat de ervaring echter leert dat diefstal in winkels met zelfscanning niet toeneemt. Als dit het geval zou zijn, was de supermarkt er zeker niet aan begonnen.

Bronnen:
http://www.supplychainmagazine.nl/column-p...

De winkel houdt steekproefgewijs controles onder de klanten, die zelf hebben gescand. Met dit in het achterhoofd, durven de meeste mensen niet te frauderen.

Ze doen een steekproef onder de zelfscanners. Dat werkt in principe al heel goed omdat mensen toch liever niet gepakt willen worden. Helemaal niet als het om kleine bedragen gaat. Mocht je drie keer iets "fout" hebben gescand zelf dan mag je niet meer zelfscannen.

Nee, er zijn testen mee gedaan en het gebeurt net zo vaak dat er gestolen word bij een echte kassa. vaak moet je alsnog door een poortje en als deze een rood lampje geeft wordt alles als nog gecontroleerd.

Nee hoor. Mensen die iets willen stelen doen dat toch wel. Ik scan 2 jaar mijn eigen boodschappen. Als het diefstal in de hand zou werken had het al niet meer bestaan.

het steel bedrag is lager dan het uurloon van een kassiere dus daar kan ah weer besparen op de uitgaven. dus nemen ze het voor lief dat er af en toe wat gejat of niet eerlijk gescand word

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100