Is moeder zijn een beroep of een roeping?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zou goed zijn als het als een beroep werd gezien want dan kreeg je er tenminste een opleiding voor en bijscholing als het lastig wordt. Nu moet je alles maar zelf uitzoeken terwijl het echt heel lastig is om goed op te voeden. Maar laten we dat dan ook voor vader doen want dat is net zo lastig.

Een beroep? Krijg je er geld voor dan? Het is een zegen.

Geen van beide... Geen beroep want het kost alleen maar geld... en geen roeping want je wordt het vaak tegen wil en dank...

Het ligt er maar net aan of je het leuk vind of niet. Soms zie ik het als een fulltime-job, die ik (normaal gezien) naast mijn andere werk moet doen en waarvoor ik dan ook nog eens niet betaald krijg, en wat het ergste op die momenten is: ik krijg geen waardering. Op de momenten dat ik wel waardering krijg of mezelf erg voldaan voel over de manier waarop ik bepaalde problemen heb opgelost, dan voelt het als een zegen, roeping, of hoe je het ook wilt noemen. Zoals bij iedere baan of hobbie denk ik: soms is het leuk en soms moet het gewoon even omdat je er verplichtingen aan hebt.

sinds manneer krijg je betaalt voor moeder zijn dan (tenzij je een draag moeder bent of werkt in een weeshuis) het lijkt mij als man zijnde een zegen en een last. Toegevoegd op 24-05-2009 00:07:38 met "als man zijnde" bedoel ik natuurlijk vanuit mijn stand punt gezien.

Geen van beiden, op een gegeven moment is het er gewoon. Daar kan je voor de rest weinig aan doen. Had je negen maanden eerder maar moeten bedenken.

Geen van beide. Beroep zie ik als iets waarvoor je betaald wordt (en de kinderbijslag lijkt me niet toereikend). Roeping is meer iets waartoe je je geroepen voelt... Of dat echt bij moeder zijn past betwijfel ik. Oke, mensen die het niets lijkt zullen er niet aan beginnen.

Een fulltime moeder is de best betaalde baan, omdat het salaris uit liefde bestaat........ Moeders zijn de enige werknemers die nooit een vrije dag hebben........

Nee, ambtenaar zijn dat is pas is een roeping (kwam ik na een jaar achter en ben gauw weer vertrokken want ik voelde me niet geroepen...). Maar moeder zijn is een godsgeschenk althans voor mij, m'n broers en zusters toen vader al jong het leven liet!

een biologisch gegeven zou ik zeggen

Ik neem aan dat ik hier ook vader mag lezen. Voor mij is het een keuze geweest, of ik voelde mij geroepen om die taken op mij te nemen, een roeping zo je wilt. Wat mij opvalt bij andere gezinnen is dat er veel zijn die het ouderschap uitbesteden om voor hen moverende redenen. Die nemen het ouderschap er maar voor enkele uren bij. (Denk aan creche, naschoolse opvang etc)

Voor mij is het een voorrecht.

Kinderen neem je niet die krijg je. Dus een eer denk ik

Geen van beide

Ik zie totaal het verband met beroep niet. Je wilt een kind en daar moet je wat tijd aan besteden. Onbetaald. Als je veel tijd kwijt bent aan (bijvoorbeeld) je paardrijhobby is het toch ook geen beroep? Als je het moeder zijn dan toch wilt definiëren komt het het dichtst in de buurt bij 'hobby'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100