Bestaat er een site waarop je de afkomst enzo kunt zoeken van je achternaam?

Toegevoegd na 1 uur:
Ik zou graag een site vinden waar je je afkomst kan vinden aan de hand van je achternaam.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar is internet bijna voor uitgevonden ;-) Als je daarmee aan de slag wilt, dan kun je weken, zo niet maanden doorbrengen op het internet. De hoeveelheid informatie, en mogelijkheden tot zoeken is bijna eindeloos. Ik raad je aan, om eens voorzichtig met een startpagina te beginnen, en te kijken wat de mogelijkheden zijn. Wil je meer startpagina's, even googelen op genealogie en startpagina. Hieronder een voorbeeldlink

Bronnen:
http://genealogie.startpagina.nl/

Die zijn er zeker wel.... Voor ieder wat wils. Meestal tegen betaling ook voor iets waar je onmogelijk kan controleren of het correct is.

Ik denk niet dat er zo een site is. Maar veel achternamen zijn ontstaan in de tijd van napoleon. Veel families hebben toen een naam gekozen die iets met hun beroep te doen had.

De Nederlandse Familienamenbank van het Meertensinstituut. Is gratis raadpleegbaar. De Nederlandse Familienamenbank geeft informatie over de familienamen in Nederland. Alle 314.000 namen die in 2007 bij de Gemeentelijke Basisadministratie voor 16 miljoen mensen met de Nederlandse nationaliteit geregistreerd zijn, zijn opgenomen.

Bronnen:
http://www.meertens.knaw.nl/nfb/

Google family tree en je vindt genoeg van zulke sites.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100