Wat is de grootste verkeersergernis in Nederland?

Wordt dat ook echt zo ervaren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1. Schokkende rijders. Als ik b.v. op een zebra wil oversteken, komen auto's vaak niet langzaam toerijden, maar maken veel snelheid en remmen pas op het laatste moment af. In landen als Zweden zie je auto's langzaam en gelijkmatig een zebra naderen. 2. Auto's wachten vaak niet totdat ik een zebra over ben, maar beginnen dan al weer een metertje te rijden. 3. Inhaalmanoeuvres. Wekt een onrustige sfeer, ook als bijrijder. 4. Hard rijden over smalle weggetjes. 5. Brommers, fietsers, scootmobielers, enz., die over het trottoir rijden met een gang sneller als voetgangers. 6. Het veelal ontbreken van ongelijkvloerse voetgangersoversteekplaatsen.

Bumperkleven, echt verschrikkelijk. Alsof ze daardoor eerder op de plaats van bestemming zijn.

Bumperkleven en altijd maar op de tweede baan blijven rijden dus niet naar rechts gaan

Ik als nog-niet-autorijder vind het het meest vervelend als een auto midden op het fietspad van de rotonde stil gaat staan en je moet gaan wachten tot hij de rotonde op kan. Ik woon in het heuvelige limburg en als je dan naar onder komt gereden en je wilt gelijk door rijden de volgende heuvel op denk je dat je een vaartje hebt, moet je remmen voor een auto..

File! Toegevoegd na 1 minuut: En flitspalen.

Files en de rare afspraken over het aantal kilometer dat op dat moment gereden mag worden. Dat er op en het ene moment de auto 100 mag rijden, nog geen paar 100 meter verder mag je 120 en door een onverwachte verkeershinder waardoor er opeens vanuit het niets nog maar 80 gereden mag worden.

Bumperkleven, grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr En maar zitten douwen en douwen. Ga je niet snel genoeg aan de kant, dan met de lichten knipperen, desnoods toeteren, grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Stelletje idioten!!!!

Hier is de top 10. Dan weet je alle ergernissen ;-) 1. (1) Bumperkleven – 19,3% 2. (3) Agressief rijgedrag – 14,6% 3. (2) Rijden met alcohol/drugs – 12,9% 4. (4) Onnodig links rijden – 10,0% 5. (7) Zondagsrijders – 5,7 % 6. (-) Bekeuringen van hele kleine snelheidsovertredingen – 5,3 % 7. (5) Geen richting aangeven – 5,0 % 8. (6) Op het laatste moment ritsen/invoegen – 4,1 % 9. (-) Te langzaam rijden – 2,9 % 10. (9) Drempels – 2,9 %

Bronnen:
http://www.autokoopadvies.nl/2010/02/de-to...

Deze schijnt ook aardig in opkomst te zijn: "Onzichtbaar werken vormt bij wegwerkzaamheden de grootste ergernis van weggebruikers. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 800 automobilisten en 400 vrachtautochauffeurs ". Zie: http://www.verkeersnet.nl/3915/onzichtbaar-werken-grootste-ergernis-bij-wegwerkzaamheden/

Dat ik overdag voor een ritje met de bus 1,40 betaal en voor dat zelfde ritje 1,80 moet betalen in de avond uren, omdat de bus dan een langere route neemt. Dat die bus dan een andere route neemt is toch niet mijn probleem?

In de file constant van baan wisselen en in het midden van de weg gaan rijden en dan geen richting aangeven. Oudjes die achter het stuur zitten en iedereen van rechts voorrang geeft.

Buiten de andere antwoorden om ook dit vind ik irritant het bordje wat ze hebben neer gezet nadat ze een heleboel hoge drempels in de weg hebben geplaatst met de tekst En hoe hard rijd u nu? Zo irritant. En fietser die op een voorrangs weg fietsen en die dan zo ineens links af slaan net voor je autootje langs, en dat je dan flink op de rem moet gaan staan.

ik vind op een kleine weg en dan van die fietsers die met zijn 3en naast elkaar fietsen waardoor je er met de auto niet voorbij komt

Flitspalen en polities met flitsapparatuur, verstopt achter een pilaar van een viaduct.

in het verkeer mensen die op hun dooie gemak oversteken terwijl jij achter het stuur zit het lijkt wel pesten.

De persoonlijke stippel-ergernissen: Als automobiliste: Mensen die niet kunnen ritsen, en denken dat ze bij het bordje 'ritsen over 300 m.' al meteen hun auto tussen het verkeer moeten proppen, of, erger nog, als jij netjes doorrijdt tot het einde van het ritsvak, je er niet tussen laten omdat ze je asociaal vinden. Als fietser: automobilisten die geen voorrang verlenen van rechts of stopborden negeren, mede-fietsers die vinden dat ze geen licht op hoeven, scholiertjes die tergend langzaam met z'n drieën naast elkaar fietsen terwijl ik er met 'warp nine' langs wil om de trein te halen, onduidelijke combi-zones in de stad waar je elk moment een voetganger op je stuur hebt of er door diezelfde voetgangers foutief op gewezen wordt dat je door voetgangersgebied aan het fietsen bent. Inderdaad, ik erger me als fietser vaker dan als automobiliste...

mensen met een dikke leasebak en een volgevreten kop die zogenaamd belangrijk zijn, en een rijsteil erop nahouden alsof iedereen rekening met hun moet houden!

fietsers zonder verlichting en ook nog zonodig donkere kleding moeten dragen in de wintermaanden.je ziet ze vaak te laat buiten je schuld om.

oneigenlijk, te laat invoegen en dat doen middenin de file

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100