Wie gelooft dat het echt waar is wat er allemaal in dit artikel staat? Zie link:

http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/861063/2009/05/21/Nieuwe-terroristische-aanslag-in-New-York-verijdeld.dhtml

Er staat niet bij hoeveel levens dat ze gered hebben en ze publiceren ook niet de namen van die mensen die ze gered hebben, dat is dan weer jammer...


Of is dit weer bangmakerij en goedpraten dat er overal zulke beperkende maatregelen genomen worden?

Vanmiddag is het in het nieuws geweest dat die vier helemaal niet in staat waren om een aanslag te plegen, dus het was allemaal verzonnen... Maar toch geloofde het hier iedereen... Kijk zo werkt dat in het nieuws en in de politiek...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet niet of ik het geloof om eerlijk te zijn. Enerzijds denk ik: Stel dat ze de daders van 11 september een dag van te voren zouden hebben opgepakt. In de kranten zou dan hebben gestaan: Enorme aanslag verijdeld. Zou je het dan geloofd hebben? Ik zou het wat overtrokken hebben gevonden, maar dan dus onterecht. Anderzijds denk ik: Amerika wil het natuurlijk rechtvaardigen dat ze veel uitgeven aan hun strijd tegen terreur. Ze moeten dan ook de burgers af en toe laten zien dat het geld terecht wordt uitgegeven. Dan moet je af en toe laten zien dat er wat had kunnen gebeuren.

Sensatie. Er zal wel een kern van waarheid in zitten hoor, maar zoals gebruikelijk wordt elke tereuraanslag, hoe wezenlijk ook, enorm uitvergroot.

Het zal ongetwijfeld meer bedreigend zijn geweest dan de 'aanval' van de zeven Nederlandse marokkanen op de Arena Boulevard! Waarom twijfelen aan dit bericht Xinix, wil je echt niks zien!

Ja, ik geloof dat wel. Wil niet zeggen dat zulke zaken altijd (geheel) waar zijn - maar die kans dat 't verhaal verzonnen is om geld los te peuteren voor meer beveiliging c.q. om de hoge uitgaven te verantwoorden acht ik uitermate klein. 'T lijkt me niet eenvoudig om zo'n verhaal vol te houden als de FBI erbij betrokken is. Meestal komt de waarheid dan toch wel uit. Dat weet ook de FBI.

Ik zie eigenlijk een complot dat de lobby achter guantanamo bay heeft geensceneerd om te bevestigen naar de wereld dat de noodzaak van een dergelijke instelling noodzakelijk is. Toegevoegd op 21-05-2009 11:45:08 Ja, ik geloof dat wel. Maar tegelijk heeft alles met elkaar te maken en weten amerikanen als geen ander dat de hele samenhang van de wereld als een klok in elkaar past. Als een radertje verschoven wordt kan dit op alle niveaus invloed hebben. De Amerikanen hebben dit spelletje als geen ander in de smiezen. Ik blijf erbij dat het een complot is voor een "hoger" doel.

Ja, ik neig er naar om het te geloven. Alles is met verborgen camera's opgenomen, dus dat zullen we nog wel zien. In Nederland zouden deze daders waarschijnlijk niet veroordeeld worden: de 'bommen' zijn aangeleverd door undercover-agenten. Dat zou vallen onder het hoofdstuk 'uitlokking'. Maar in de USA mag alles....

Ze wilden ook militaire vliegtuigen onder vuur nemen die gestationeerd zijn op de luchthaven van Stewart in Newburgh in New York, luidt het voorts. Ze hebben in ieder geval wel ballen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100