Zijn er minimum opleidingseisen voor een minister?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

helaas geen enkele.De ministers hebben wel altijd een goede opleiding gehad, of veel ervaring in een toepasselijk werkveld, maar afgezien van het feit dat ie wel 18 jaar moet zijn is er niet veel dat een persoon tegenhoudt om minister te worden. Je hoeft niet eens per se lid te zijn een partij, er zijn ook wel eens ministers gekozen die pas partijlid werden toen ze gekozen werden. Was een columnist van de volkskrant volgens mij.

Volgens mij qua kennis en opleiding niet. Wel zijn er eisen als dat je de nederlandse nationaliteit moet hebben en van onbesproken gedrag zijn, dus niet in de gevangenis gezeten hebben (of nog zitten) enzovoorts.

Ministers worden meestal aangezocht door de formateur. Zij zijn te goeder naam en faam bekendstaande personen, met veel bestuurservaring. Ze zijn vrijwel altijd academisch opgeleid. Ze hebben overzicht, kunnen snel de hoofdzaken van bijzaken onderscheiden, en kunnen mensen en processen aansturen.

geert wilders heeft eerst de mavo gedaan en daarna de havo erachteraan

Opleiding is voor zo'n functie niet nodig....., als je maar lekker kunt babbelen en gezellig thee kunt drinken, kom je mogelijk in aanmerking, ofschoon (gelukkig) bepaalde personen snel door de mand zakken....

In iedergeval meer dan voor troonsopvolger is vereist, maar die kan toch zo slim zijn om een slimmere partner te kiezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100