Wat is de functie van Geert Wilders in het nieuwe kabinet, of heeft hij helemaal geen functie?

Toegevoegd na 5 minuten:
Moet eigenlijk zijn: Heeft geert Wilders een functie in de tweede Kamer, behalve ´Gedoger ´ :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wilders heeft geen officiële functie in het nieuwe kabinet. Hij zit gewoon in de Kamer en heeft beloofd de beslissingen van het kabinet te gedogen. Officieus heeft hij dus zeker invloed. Voor/tijdens de formatie, maar ook zeker de komende jaren. Toegevoegd na 6 minuten: Zijn functie in de Tweede Kamer is fractieleider van de PVV.

Bronnen:
http://www.tweedekamer.nl/kamerleden/alle_...

Wilders zit helemaal niet in het kabinet.

maarschijn lijk krijgt hij wort hij minister

Wilders zit inderdaad niet in het kabinet. Hij zal straks net als nu gewoon kamerlid zijn. Alle kamerleden kunnen stemmen op de plannen die de regering (ministers) maakt. Het verschil tussen de PVV en de andere partijen die in de tweede kamer zitten is dat Geert Wilders afspraken heeft gemaakt over die plannen. Hij heeft dus nu al afgesproken dat hij voor de plannen die in het gedoogakkoord staan gaat stemmen. Van de regeringspartijen zitten er ook mensen in de tweede kamer. Met de stemmen van het CDA en de VVD alleen hebben ze geen meerderheid en moeten ze dus maar hopen dat de plannen door kunnen gaan. Met de steun van Geert Wilders zullen ze net een meerderheid hebben.

In feite is hij dictator. Want als hij het ergens niet mee eens is, gaat het niet door. Zijn kamerleden doen precies wat hij wil. Er is geen partijdemocratie. Er is geen partijbestuur dat hem kan corrigeren. We zullen zien hoe dit afloopt, want het loopt af.

G.G. Oftewel: Geert Gedoogt. Hij heeft in het kabinet geen functie.Maar als de regering iets doet wat Geert niet aanstaat....

Natuurlijk heeft Geert Wilders een functie in de Tweede Kamer behalve 'gedoger'. Hij is democratisch gekozen als volksvertegenwoordiger, en dat is dan ook zijn functie: het volk, specifiek zijn kiezers vertegenwoordigen.

Hij heeft geen functie binnen het kabinet. Hij gedoogt alleen het kabinet, zodat het kabinet toch nog kan rekenen op voldoende steun (een meerderheid van 76 zetels) in de kamer. De tegenprestatie van het kabinet is dat hij invloed mocht uitoefenen op het beleid van de regering.

Hij is wettelijk verkozen volksvertegenwoordiger; de minderheidsregering kan functioneren dank zij Wilders toegezegde, geprogrammeerde steun. Die is noodzakelijk om hen een meerderheid te geven. Als hij die medewerking staakt dan is het ook gedaan met wetten uitvaardigen en regeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100