Zijn er mensen geboren in Vaticaanstad?

En wat voor nationaliteit hebben die dan? Ook als er niemand is geboren, zijn er dan mensen met een Vaticaans paspoort?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

@ Starbless: McDonalds is geen land, Vaticaanstad wel. Er bestaat een nationaliteit van Vaticaanstad zodat hoge geestelijken kunnen reizen met een paspoort van het Vaticaan en zodat deze geestelijken diplomatieke status kunnen krijgen in landen waar hun geloofsbrieven zijn geaccepteerd. Eind 2003 hadden 552 personen de nationaliteit van Vaticaanstad (61 kardinalen, 346 andere geestelijken, 101 leden van de Zwitserse Garde en 44 leken). Bijna al deze mensen hebben een dubbele nationaliteit en behielden hun oorspronkelijke nationaliteit tijdens hun werk voor het Vaticaan. Men krijgt de nationaliteit uitsluitend door naturalisatie, niet door geboorte. De meeste Italianen die voor het Vaticaan werken hebben niet de Vaticaanse nationaliteit.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vaticaanstad#...

Hoe zie je dat eigenlijk voor je in een stad waar het celibaat bijna het belangrijkste is na de Paus... En als het al gebeurd dat een geboorte plaats vind in Vaticaanstad dan is het een Italiaans kind. Je noemt het kind van een vrouw die in de Mac Donalds bevalt toch ook geen Macaan. Lijkt me...

Gedurende al die jaren zal er vast wel een toerist zijn die op het grondgebied van Vaticaanstad een baby heeft uitgepoept. En de nationaliteit is natuurlijk gewoon die van de ouders.

In het wereldrecord boek staat dat Vaticaanstad het land is met het laagste geboortecijfer van de wereld, namenlijk 0

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100