Is de VS nog wel in staat zijn schulden af te betalen?

Zonder de dollar te devalueren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het in onwaarschijnlijk dat de VS ooit (volledig) zijn schulden af zal betalen. Wat ze wel doen is echter de oude schulden betalen, maar tegelijkertijd nieuwe (en grotere) schulden maken. Ze betalen dus als het ware wel het geld terug aan de mensen/bedrijven etc van wie ze het geld geleend hebben, dit doen ze echter weer met geleend geld dus de totale schuld zal nooit verdwijnen. Wat je echter niet moet vergeten is dat de VS eigenlijk heel rijk zijn, als je kijkt naar alle infrastructuur (sporen, wegen, vliegvelden, havens, bekabeling, riolering enz.) en alle gebouwen en leger voertuigen etc. dan zijn al deze zaken waarschijnlijk bijna net zoveel (of misschien wel meer) waard dan de schuld die ze hebben.

Nee de VS kan de schulden niet afbetalen dat komt om dat de dollar geen dekking heeft. Dit is ook de reden dat zij zomaar ongestraft dollars bij kunnen drukken.

Nee, maar dat maakt eigenlijk helemaal niet uit. Stel dat de schuldeisers hun schulden gaan opeisen? Dat zou oorlog betekenen, want de VS kan daar helemaal niet aan voldoen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100