Wat zijn precies rechtse hobby's?

Bestaan die ook, ook al hoor je die term nooit?

Dit i.t.t. linkse hobby's:
http://www.goeievraag.nl/vraag/linkse-hobby.90895#500880

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hypotheekaftrek voor miljonairs is een rechtse hobby.

Linkse hobby's moeten geld kosten dat is de insteek van een linkse hobby. Rechts heeft dergelijke hobby's niet, die geven geen (onnodig) geld uit aan sociale dingen. Nu zeg ik het wel heel zwart wit, maar hier komt het wel op neer, naar mijn idee.

Een bekende rechtse hobby is het verlagen van de belasting voor werkgevers en bedrijven, meestal onder het mom van banen scheppen. Er is nog nooit enig verband aangetoond tussen belastingverlagingen en nieuwe banen. De meeste economen huldigen het standpunt dat het geen (positieve) invloed heeft. Een andere rechtse hobby is bezuinigen. De nieuwe bezuinigingen op de kinderopvang betekent dat benedenmodale verdieners veel minder geld krijgen, maar dat mensen met vier keer modaal onder bepaalde omstandigheden er op vooruit gaan. Toegevoegd na 1 minuut: Nog een linkse hobby: roepen dat links te veel geld uitgeeft. Wat historisch onjuist is, het zijn de rechtse partijen die de staatsschuld het hardst laten oplopen. Toegevoegd na 2 minuten: Sorry, dat moet natuurlijk een rechtse hobby zijn. Toegevoegd na 2 uur: Niet te vergeten de marktwerking, natuurlijk, waardoor nu ook mijn gezondheid aan de hebzucht is overgeleverd.

Wouter Bos noemde een rechtse hobby de landbouwsubsidies.

Bronnen:
http://www.taalbank.nl/index.php?option=co...

Marktwerking en belastingverlaging voor de hogere inkomens. Toegevoegd na 28 seconden: En privatisering niet te vergeten.

Volhouden dat marktwerking heel goed is voor de gezondheidszorg, en dat je met meer en bredere wegen het fileprobleem oplost. En we wachten op het nieuwe regeerakkoord, dan zullen we er meer tegenkomen...

Rechtse hobbies zijn ook: hogere maximum snelheden, zwaardere straffen, belastingverlaging, minder subsidies ( linkse hobbie is: meer subsidie)

Rechtse hobby's zijn o.m het beschermen van kapitaal, bij voor keur het eigen. Het bezuinigen op de minima. Regels afschaffen die hen niet van pas komen onder het mom dat ze niet van regels houden. Heel, heel veel regels opleggen aan mensen die het ongeluk hebben wel een uitkering te hebben, onder het motto: wie geen geld heeft, heeft regels nodig. De grootste hobby: als het fout gaat naar links wijzen en roepen: zie je wel, die linkse kerk weer.

Een rechtse hobby is meer asfalt neerleggen om het fileprobleem tegen te gaan. Dit in plaats van mensen alternatieven voor de auto te bieden.

- Eigen vrijheid zo ver mogelijk vergroten en die van anderen zo ver mogelijk beknotten. Wat je zelf vindt en wilt is beter en belangrijker dan wat anderen vinden en willen. - Oorlogen voeren. Liefst van die illegale waar wat te halen valt. - Gigantisch dure projecten uitvoeren en dan liefst zo ver mogelijk over het budget heen gaan. Puur uit prestige, ook al zijn er betere of goedkopere alternatieven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100