Waarom is er slechts een deel koninklijke familie bij uitvaart Carlos?

Dus waarom gaat onze koningin niet, zitten hier politieke reden achter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik denk dat dat met de scheiding te maken kan hebben . Koningin was wel op Sail , dus ze is niet ziek of op buitenlands bezoek . Kan ook gewoon persoonlijk zijn , als de koningin iemand niet aardig vind .............vraag maar De Roy Zuydewijn

Dit is w.s. allemaal vastgelegd in het protocol. Dat beatrix niet gaat zal te maken hebben met het feit dat het geen rechtstreeks familie meer is en geen regerend vorst is.

Omdat Irene, de zus van Beatrix, geen officieel lid meer is van het Koninklijk Huis. De reden: ze trouwde zonder toestemming van de Staten-Generaal met de rooms-katholieke Carlos Hugo van Bourbon-Parma. Ze is lang geleden trouwens ook gescheiden van Carlos dus Carlos had helemaal geen banden meer met ons koninklijk huis. Toegevoegd na 1 minuut: Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Irene_van_Lippe-Biesterfeld voor meer info.

Hier zit het protocol achter. De koningin zal alleen op staatsbegrafenissen verschijnen van andere staatshoofden, mits zij daarvoor een uitnodiging heeft ontvangen. Carlos was geen staatshoofd en is geen familie. Dat hij het ooit was en toch nog bevriend met hen was, is de reden dat andere leden van het koninklijk huis ook mede namens de koningin gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100