Waarom krijgt Wilders zoveel zetels

Ik vraag mij af hoe je dat kunt meten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit meten ze via peilingen. Ze vragen een x-aantal mensen een vragenlijst in te vullen en daar komt dan iets uit. Zo kunnen ze bepalen hoeveel zetels ze DENKEN dat Wilders krijgt.. Natuurlijk is dit niet precies. Lang niet iedereen doet mee aan zo'n peiling, sommige mensen veranderen nog van mening etc.

Je kunt meten wat Wilders zn zetels geeft door zijn verschillende eigenschappen (dat ie raar haar heeft, dat ie marokkanen niet zo lief vindt, dat ie een Hongaarse vrouw heeft) in verschillende fictieve persoonsbeschrijvingen te stoppen en aan mensen te vragen of ze op deze mensen zouden stemmen. Zo kun je uitzoeken welke eigenschappen of beleidsvoorstellen van Wilders nu zorgen voor populariteit. Bijvoorbeeld. Toegevoegd op 28-04-2009 14:45:47 Peilingen kunnen natuurlijk ook maar das niet zo wetenschappelijk verantwoord. Je kunt wel vragen waarom mensen op zo'n man stemmen maar vaak heb je daar zelf niet echt een beeld over en gaat dat vooral onbewust.

Wilders heeft op dit moment nog niet zoveel zetels. Volgens de peilingen zou Wilders wel veel meer zetels krijgen als er nu nieuwe verkiezingen zouden zijn. Ik geloof echter niet in peilingen. Bij de vorige verkiezingen zou volgens de peilingen de PVV ook al meer zetels hebben dan ze uiteindelijk gekregen hebben.

Dat doen ze inderdaad door peilingen, maar die zijn per definitie niet altijd 100% kloppend. Ten eerste nemen ze een steekproef, je kunt natuurlijk net een deel gelijkgestemden hebben. Daarnaast ken ik ook mensen die juist met dit soort peilingen aangeven op een partij te stemmen die ze in het echt nooit stemmen, dit om die partij waar ze nooit op zouden stemmen een vals gevoel van veel stemmen te geven (kan heel goed in Wilders geval), zodat die misschien minder hard campagne gaan voeren. Daarnaast zorgen ze er met een valse stem direct voor dat de partij waar ze wel op willen stemmen beter hun best gaat doen om meer stemmen binnen te halen. Beetje rare redenatie, maar er zijn er die er bij zweren.

Populisme. Nergens in discussieprogramma's je gezicht laten zien. Voortborduren op het succes van Pim Fortuyn. Gedurfde acties in de kamer. Taalgebruik in de kamer is plat maar duidelijk Mensen begrijpen wat hij zegt Durft te zeggen wat veel mensen alleen maar denken als het over buitenlanders gaat. Zolang hij niet meeregeert kan hij roepen wat hij wil en zal hij populair blijven. Komt hij in een kabinet terecht dan kan hij pas beoordeeld worden op zijn daden, nu is het m.i. een zeepbel die nog moet klappen. Toegevoegd op 28-04-2009 15:09:39 Je kunt meten hoeveel zetels een partij zou krijgen, bij verkiezingen op dit moment, door een representatief aantal kiesgerechtigden in Nederland daarnaar te vragen en dit te extra-poleren over alle kiesgerechtigden.

Omdat alle peilingen waarin hij 'zoveel' zetels krijgt, door Maurice de 'onbetrouwbare' .... worden gedaan. Meneer de Hond wil graag bepalen wat Nederland denkt. Ik ben daar erg 'allergisch' voor en heb daardoor een hekel aan wat de man doet (zelfs al zouden zijn peilingen ook maar enige steek houden). Helaas is het inderdaad mogelijk dat Wilders veel zetels krijgt in een komende verkiezing, omdat de huidige regering gewoon verder gaat met 'gematigd' optimisme en de problemen die onder de bevolking (in het oog van vele politici, het 'gewone' volk, waar zij liever niet bij horen) belangrijke proporties aannemen. Terwijl er buschauffeurs in elkaar worden geslagen (waar haal je het belachelijke idee vandaan) veelal (ik hou nog een slag om de arm) door 'niet volledig blanke' Nederlanders. Gaat het in Den Haag nog steeds over 'De krediet crisis' (die aan velen voorbij gaat door de lokale crisis) waar voornamelijk bedrijven (die deze crisis onjuist gebruiken voor ontslagen) voordeel uit trekken (en door overheidsinmenging alleen nog maar meer). Ik ben geen voorstander van Wilders (die ik op mijn toetsenbord steevast als Winders wil schrijven?) en zal dat ook niet snel worden. Desondanks is het een stem van het volk dat toch wel aandacht nodig heeft.

Ik vraag me af of de" peilingen " niet bedoeld zijn om ons kiesgedrag te beinvloeden. Op deze manier zal de gematigde , zwevende kiezer en de kiezer die het wel met zijn standpunten eens is maar twijfelt over het idee van de PVV als grootste partij uiteindelijk anders stemmen.

Voornamelijk omdat Wilders zegt wat veel mensen denken maar niet durven zeggen omdat het niet politiek correct is. Ik ken best mensen die hun baan zijn kwijt geraakt doordat ze vervangen werden door goedkopere Polen. Leg aan die mensen maar eens uit dat Polen ook EU burgers zijn en overal mogen werken. Wanneer in hele wijken niemand de straat op durft omdat een (weliswaar kleine) groep Marokkanen de buurt terroriseert en de politie blijft volhouden dat ze niks kunnen doen en de politiek alleen maar roept dat je vooral niet alle Marokkanen over 1 kam mag scheren gaan die mensen op Wilders stemmen. Nee, die mensen geven niet alle Marokkanen de schuld. Ze willen gewoon van die groep onruststokers af en het maakt ze niet uit HOE dat gaat gebeuren, ALS het maar eindelijk gebeurd. Die ene politicus die daar dan voor vecht (al is het maar door ze allemaal het land uit te gooien) krijgt dan de stem. Wanneer in 2 jaar tijd een transseksueel en een lesbisch stel in dezelfde buurt uit hun huis zijn verjaagd door allochtonen terwijl de terroristen (anders dan dat kan je ze niet noemen) niet veel meer dan 'foei' te horen krijgen gaan mensen op Wilders stemmen. Wilders krijgt ook veel sympathie doordat hij ondanks de felle kritiek en bedreigingen bij zijn standpunten blijft. Dat maakt hem toch tot een soort volksheld. Hij buigt immers niet voor mensen die hem met geweld op andere gedachten willen brengen.

Dat kun je niet meten, dat proberen ze te meten. Maar de laatste 20 jaar wordt dat steeds moeilijker, omdat het resultaat van de peilingen een volgende peiling beinvloedt, en de uiteindelijke resultaten van het stemmen ook. Nu Wilders zoveel stemmen dreigt te krijgen, gaan anderen (vooral linkse stemmers) een tegenstem geven, mensen die anders niet gestemd hadden. Als de PvdA grootste partij zou kunnen worden, denken mensen "dan maar geen Groen Links of SP, zodat PvdA in de regering komen" e.d. Ervaring leert dat partijen die hoog scoren in de peilingen, uiteindelijk toch niet zoveel zetels krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100