Wat zijn de voordelen van een Duitse of Belgische nationaliteit?

Ik moet binnenkort kiezen of ik een Belgische of een Duitse nationaliteit wil hebben, omdat mijn moeder Duits is en mijn vader Belgisch, en ik momenteel beide nationaliteiten heb. Nu vroeg ik me af of er bepaalde voor of nadelen zijn voor een bepaalde nationaliteit (Bv.: stemrecht/stemplicht, op reis gaan, ...). Ik weet helaas niet veel van politiek en daarom vraag ik om info hier op goeievraag :) .

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb er ook niet zo heel veel verstand van maar als ik jou was zou ik gewoon de nationaliteit nemen van het land waar je nu woont, waar je bent opgegroeid en waar je je het meest met identificeert.

Als je mij zou vragen zou ik liever Belg willen zijn. In het buitenland heeft niemand een mening over Belgen, ze weten niet eens waar het ligt. En Brussel dan? Ja, dat is Europa. Het lijkt me heerlijk om Belg te zijn. Met een Duitse nationaliteit heb je het veel moelijker. Je moet altijd weer uitleggen dat de Duitsers van nu niets te maken hebben met de oorlog.

Kies de nationaliteit waarvan je de tal het beste spreekt.

Dan koos ik voor de Belgische nationaliteit ! Zijn vaak ongecompliceerd , makkelijker , in het Belgische kan nog veel meer , hier en in duitsland zijn veel voorzieningen afgebroken , of worden afgebroken . Er vertrekken veel hollanders naar Belgie , dat zegt ook wel wat .

In België is maar één ding moeilijk en dat is het schrijven van de twee puntjes op de e van Belgie.. Daar is men streng op. Zoals in NL is er in de politiek alles mogelijk. Men heeft wel Belgische stemplicht, stemrecht is er inbegrepen. Sociaal staat men sterk. Ook illegalen worden beschermd.

Het maakt niet zoveel uit want beide paspoorten zijn in ieder geval goedkoper dan het nederlandse...

Als ik het voor het kiezen had, nam ik de Duitse nationaliteit. Dit betreft namelijk een republiek . Geen feodale toestanden maar een eigentijdse staatsvorm.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100