Zijn wij onvoldoende bewust van de veiligheidsrisico's als het om internet gaat ?

Volgens de AIVD zijn in Nederland buitenlandse inlichtingendiensten actief, die heimelijk informatie verzamelen op politiek, militair, economisch en technisch-wetenschappelijk terrein. Nederland is een interessant doelwit vanwege de technologische industrie en de aanwezigheid van grote groepen migranten.

De dreiging komt echter niet alleen vanuit het buitenland, schrijft de AIVD: ook (potentiële) terroristen profiteren van de openheid van werknemers en het bedrijfsleven. Zij benutten het internet om bijvoorbeeld mogelijke doelwitten te selecteren voor het plegen van een aanslag. Dat geldt ook voor dierenrechtenextremisten. Medewerkers van bedrijven waar dierproeven plaatsvinden, hebben vaak niet door dat radicale actievoerders er via hun Hyves achter kunnen komen waar zij wonen, legt Bouman uit. „Ogenschijnlijk onschuldige informatie kan verstrekkende veiligheidsrisico’s met zich meebrengen.”

Zie voor volledig artikel: http://www.nrc.nl/binnenland/article2218926.ece/AIVD_onvoldoende_bewustzijn_veiligheidrisicos
Bron: NRC

Ben jij voorzichtig ? Gebruik je b.v. Hyves ? Heb je op internet discussies, gegevens etc. met je echte naam ? Of maak je ook gebruik van een onherkenbare internet identiteit ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dat denk ik niet. Veel mensen zijn maar al te argeloos in hun aanname dat het met de beveiliging van hun computer wel goed zit. Zelf maak ik me watdataangaat maar weinig illusies. Privé en voor de zaak maak ik gebruik van fysiek gescheiden netwerken (twee maal een aangesloten op het internet en een niet) en om bijvoorbeeld deel te nemen aan sites als deze maak ik gebruik van een VPN met een particuliere host. Niet dat ik nou zoveel te verbergen heb maar misbruik zit net als een ongeluk vaak in een klein hoekje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100