De StemWijzer Europa 2009 is gelanceerd. Wat vindt u ervan?

Een uur of wat geleden is de StemWijzer Europa 2009 online gekomen. Zelf heb ik 'm net doorlopen en het advies dat mij gegeven wordt sluit nagenoeg naadloos aan op mijn politieke voorkeur.

Heeft u 'm al ingevuld en zo ja, beantwoordt het advies aan uw verwachtingen?

(Linkje naar de StemWijzer staat gelijk hieronder in de reacties.)

Weet jij het antwoord?

/2500

'T stemadvies zit altijd in de hoek waar ik zelf ook stem: nogal links. 'T (leef)milieu gaat me aan 't hart - de economie (stokpaardje van rechts) boeit me niet zo. Ik ga 'm zeker invullen! Toegevoegd op 24-04-2009 12:50:08 (Ik kom bij Newropeans en GL uit. Newropeans kende ik nog niet.) Echter: 't aantal vragen is te klein, en de nuances die je kunt maken soms te klein. Verder kan je 'kilometerheffing' aanvinken bij 'belangrijke punten', terwijl er geen vraag over werd gesteld. Merkwaardig. Die moet je dus nooit aanvinken.

Ik heb de stemwijzer een half uurtje geleden ingevuld. Eerlijk gezegd doet "Europa" me niet zo erg veel, dus ik wist niet wat voor vragen ik kon verwachten. Nadat ik het stemadvies had gekregen kon ik alleen maar concluderen dat de stemwijzer voldoet aan de verwachtingen.

Ingevuld en precies naar verwachting: D66, er is in heel Europa geen enkele partij die beter past. Tsja, echte liberalen, he? Wel leuk trouwens dat je het verschil met alle partijen in Europa kan bekijken, ze hadden misschien beter ook de standpunten van complete fracties kunnen aangeven, zoals bijvoorbeeld van de ALDE (samenwerking tussen partijen waar D66 en VVD deel van uitmaken), zodat je ook weet wat de werkelijke uitkomst van je stem is.

Ik heb ook niet heel veel met Europa, maar ik heb de stemwijzer maar eens geprobeerd. Uitkomst sluit 100% aan met mijn politieke voorkeur.

Ik ga blanco stemmen (als ik uberhaupt ga stemmen), dus ik heb zo' n stemwijzer niet nodig.

Mijn partij viel exact binnen de ellips.

Mijn overeenkomst is met de PVV en daarna Partij voor de Dieren.

Vind het een goede site maar over het algemeen mag er naar mijn mening meer aandacht worden besteed aan de Europese verkiezingen. Nog te weinig mensen snappen het belang en de nut van de verkiezing.

Vond vooral het overzichtje dat je achteraf krijgt (vergelijking tussen jouw keuze en die van de verschillende partijen) erg duidelijk deze keer. Denk dat het D66 of VVD wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100