Wat wordt op de afbeelding bedoeld met benoemers en wegkijkers?

Ik zag dit plaatje van Fokke en Sukke voorbijkomen en vroeg me af wat ermee bedoeld wordt. Waarom zou links als wegkijkers en rechts als benoemers beschouwd kunnen worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met "benoemers" wordt bedoeld: Mensen die de waarheid benoemen. Met "wegkijkers" wordt bedoeld: Mensen die de waarheid negeren. Rechtse mensen stellen bijvoorbeeld dat een bepaalde groep een correlatie heeft met een negatieve eigenschap. Linkse mensen willen dat niet weten/verzwijgen dat/verdraaien dat/gaan andere terminologie gebruiken/introduceren om maar niet toe te geven dat de feiten zo zijn zoals ze zijn.

Benoemers zijn personen die vinden dat je problemen duidelijk moet maken. Het gaat in dit geval om geweld dat uit naam van een religie gepleegd wordt en aanhangers van die religie die nieuwe inwoners van ons land willen worden, maar die zij vanwege die religie niet willen toelaten. Wegkijkers zijn personen die alle vluchtelingen omarmen en hen welkom heten, ongeacht of er ook mensen met dezelfde religie zijn die daardoor gewelddadig zijn geworden.

Benoemers en wegkijkers is een benaming die ruim vijf jaar geleden al werd gebruikt voor resp. rechts en links. In januari 2016 was er een debat in pakhuis De Zwijger in Amsterdam over deze benoemers (rechts; ook wel haatzaaiers genoemd) en de wegkijkers (links; ook wel politiek-correct genoemd), resp. islambashers en moslimknuffelaars. Bron: https://www.oneworld.nl/lezen/achtergrond/wie-heeft-het-gedaan-de-vluchtelingen-de-islam-toch-de-media/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100