Hoe kan de politie je afluisteren?

Hallo,

Ik had er een tijdje over nagedacht. Hoelang mag de politie je afluisteren? En kan dat ook op een verre afstand via de simkaart of telefoon? En mag de politie ook de telefoon van kinderen afluisteren als bijv. De vader of moeder verdacht word van iets? En kom je uit eindelijk ook te weten of je afgeluisterd bent?

Weet jij het antwoord?

/2500

De politie kan jouw telefoon afluisteren d.m.v. een telefoontap. Dit kan en mag echter alleen in opdracht van de officier van justitie, bij verdenking van ernstige misdrijven. Als je niets misdaan hebt word je dus ook niet afgeluisterd.

Bronnen:
https://maxius.nl/wetboek-van-strafvorderi...

Je kunt er van uit gaan dat de politie zijn werk goed doet. Die luistert alle vaste en mobile telefoons van een verdachte af. Ook die van zijn vrouw en oudere kinderen, en de vrienden en kennissen waar hij mee belt. De telefoon providers moeten elke dag een "geluidsband" bij de politie inleveren van alle gesprekken die de verdachte, en de personen in zijn omgeving hebben gevoerd. De gesprekken worden uitgeschreven om ze leesbaar te maken. Of je bent afgeluisterd kom je niet te weten tenzij je daarvoor een aanvraag indient bij de politie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100