Wat is het achterliggende gedachte of doel van het niet videobellen in dubai?

Ik ben er achter gekomen dat het verboden is om whatsapp, viper, skype, ect (videobellen) strafbaar is maar wat is het doel hiervan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je mag best video bellen en whatsapp gebruiken in Dubai mits je geen vpn gebruikt want dat is verboden. Je mag je ip adres niet verbergen. Omdat internationaal telefoonverkeer een grote geldmaker is voor de twee telco’s, en ze bang zijn die inkomsten kwijt te raken. Het is makkelijk te vergeten dat Nederland ook die kant op ging een paar jaar geleden, toen KPN en Vodafone aparte abonnementskosten voor bepaalde diensten wilden gaan rekenen (zoals Whatsapp en Skype); in Nederland is alleen netneutraliteit ingevoerd, wat dat verbiedt; in de VAE niet.

Toegevoegd op 03 december 2019 13:24: tekst
Bronnen:
https://www.allesoverdubai.info/praktische...
https://goosevpn.com/nl/blog/vpn-restrictie-dubai

Dubai kan niet ‘meekijken’ omdat deze vormen van videobellen zijn versleuteld Daarnaast komt dit verbod ten goede aan de binnenlandse telecomsector, die wordt gemonopoliseerd door door de staat gecontroleerde bedrijven. Men wordt zo gedwongen te betalen voor de gesprekken. Het kan echter zijn dat dit verbod binnenkort ingetrokken wordt.

Bronnen:
https://www.cnbc.com/2019/11/06/uae-may-li...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100