Welke maatschappelijke problemen hebben ertoe geleid dat voor in Limburg de PVV zeer goede resultaten heeft geboekt?

Mijn verwachting was dat in Rotterdam, Utrecht, den Haag en omloggende gemeetes de PVV het hoogste zou scoren. Echter, dit blijkt niet zo te zijn. Limburg laat erg grote winsten zien. Welke maatschappelijke punten zijn hier zo nijpend waar de PVV goede oplossingen voor lijkt te hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Geert Wilders komt natuurlijk zelf uit Limburg, dus dat scheelt meestal wel een groot aantal stemmen. Daarnaast is er in Limburg natuurlijk veel drugsverkeer met Duitsland en België. Die problemen en de softe aanpak van de gevestigde partijen hebben er denk ik toe geleid dat de PVV zoveel stemmen heeft gekregen.

Wilders is een Limburger. dat weten ze daar natuurlijk ook. in heel Nederland is er onvrede over het handelen van de traditionele partijen en dan met name het CDA. juist deze laatste partij had traditioneel in Limburg veel aanhang. en juist deze partij heeft op zijn kieslijst nauwelijks kandidaten uit de regio (Brabant en Limburg) op verkiesbare plaatsen staan. daarmee verdween voor de Limburger herkenbaarheid in deze kandidatenlijst.dit gevoegd bij de al heersende onvrede, maakte dat er gezocht werd naar een goede vervanger en dat is de Limburger Wilders geworden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100