Waarom kan een kabinet VVD-PvdA-PVV niet?

Dat zijn toch de drie grootste partijen? Dan zouden die toch samen de coalitie moeten vormen..?

Weet jij het antwoord?

/2500

PvdA heeft aangekondigd sowieso niet met de PVV te willen regeren. Ze zouden hier dan op moeten terug komen.

Die zouden de coalitie als eerste moeten trachten te vormen. Echter, elke partij heeft standpunten over diverse maatschappelijke problemen & manieren om ze op te lossen. Vaak kan je vantevoren al zien dat bepaalde partijen niet samen gaan. Als voorbeeld: De een vind dat je fileproblemen moet oplossen door kilometer heffing & tolpoortjes en mensen vooral meer te laten betalen voor de auto, en dat geld in OV te steken. Als de ander dan vind dat je veel meer snelwegen moet bouwen, dan is er al een conflict in mening. Als dit op te veel punten gebeurd, dan kan je niet meer samen werken. Veel politieke partijen hebben aangegeven niet samen te kunnen werken met een partij die de standpunten heeft welke de PVV heeft. Maar natuurljik zijn uitspraken voor de verkiezingen ook doorbakken van politieke lucht, en is het afwachten wat er nu door de formateur geregeled kan worden.

De tegenstellingen zijn veel te groot. Het wordt waarschijnlijk toch een periode van handjeklap en compromissen sluiten. Iedere partij wil zijn of haar standpunten (deels) terug zien in het toekomstig regeerakkoord; dit zijn ze ook verplicht aan de kiezers. Kijk voor een schematisch overzicht van de 'voors' en 'tegens' bij onderstaande link:

Bronnen:
http://nieuws-uitgelicht.infonu.nl/mens-en...

Dat lijkt me eerlijk gezegd - áls er al een akkoord zou worden bereikt - vragen om een vechtkabinet waar je van tevoren al van weet dat het de vier jaar niet vol zal maken. Ik kan mer er tenminste niets bij voorstellen dat de PVV en de PvdA zo lang vreedzaam door één deur zouden kunnen.

Er moet worden gekeken naar welke partijen programmatisch het dichtst bij elkaar liggen. Alleen die partijen kunnen regeerakkoord sluiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100