Moet Nederland xenotransplantatie toestaan?

Xenotransplantatie is het transplanteren van organen of weefsels tussen verschillende soorten (meestal tussen mens en dier).

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het leven kan reden, dan zeker wel.

nee, er zijn nog te weinig aanwijzijngen dat het ook echt goed kan gaan. Er is al een hele poos onderzoek gedaan en de mensen die een xentrotransplantatie hebben ondergaan (6 mensen) zijn alsnog in korte tijd overleden, een paar dagen. slechts een heeftet langer volgehouden. Ook is er een bepaalde afkeer na verloop van tijd van het lichaam, dat het alsnog het getransplanteerde orgaan afstoot...dus ik ben er eigenlijk niet echt voor...

Als er geen alternatief is,moeten we en niet alleen Nederland het zeker doen. Ben er van overtuigddat we daardoor geen dierlijke eigenschappen krijgen.

Ja. Als de mogelijkheden er zijn en het kan een leven redden dan ben ik daar zeker voor. Je zult het vast niet merken of je nu een nier krijgt van b.v. een varken of van een mens. Aan de buitenkant zie je geen verschil.

Wanneer de techniek ver genoeg is gevorderd om xenotransplantaties uit te kunnen voeren zonder risico's voor de patient of de bevolking, zal het verbod op xenotransplantatie absoluut weer ongedaan gemaakt moeten worden.

Zo gauw (en dat duurt nog wel jaren!) bewezen is dat dit levens kan redden,zonder bijwerkingen,ben ik zeker voor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100