Als de JSF word aangeschaft waar gaan dan al onze oude F-16's naar toe?

Weet jij het antwoord?

/2500

www.marktplaats.nl wellicht uiteindelijk gaan ze allemaal naar destructie... of verkopen aan de vijand... we hebben nu toch betere...

Die blijven in gebruik en anders worden ze verscheept aan verkopers in het buitenland.

Naar een vliegtuigen kerkhof.. Meestal ergens in een woestijn.

Waarom voel ik nou een "heropbouw-constructie" van het Iraakse of Afghaanse leger op komen???

Worden doorverkocht aan een "bevriende" natie. In de basis functioneren ze namelijk nog prima.

Veel bovenburen hier hebben het bij het rechte eind: die dingen worden gewoon weer doorverkocht. De meeste zitten nog lang niet aan hun maximale levensduur. Wél steeds dichter aan hun economische levensduur maar dat is niet meer dan een kwestie van begroten en keuzes maken. Eén puntje daarbij nog, wanneer Nederland haar imposante vloot zou gaan verkopen zal zij (hangt ook een beetje van het kopende land af) de toestellen waarschijnlijk eerst een weinig "uitkleden". Sommige radar- en wapensystemen worden er dan simpelweg uitgesloopt om het aankopende land toch vooral niet al te veel in handen te geven.

Helaas heeft de Nederlandse krijgsmacht de gewoonte om veel 'oude' of 'in onbruik' geraakte spullen te vernietigen (zoals kort geleden met een hele reeks van luchtafweer geschutten, van zegge een miljoentje per stuk, is gebeurd). Het is ook goed mogelijk dat ze naar een 'minder bedeelde' afnemer gaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100