waarom maakt nederland fouten?

ja hoor van de week weer het nieuws over joran van der sloot..
weer een slachtoffer nadat ze al zoveel bewijs hadden van nathalee holloway hebben ze zeer weinig aan gedaan.
de volgende slachtoffer is ook op 30 maart vermoord zo ook nathalee..
waarom heeft nederland deze fout gemaakt om hem niet op te sluiten voor moord...
triest dat er zulke fouten worden gemaakt nu is er nog een meisje te vroeg heen gegaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nederland maakt fouten, omdat Nederlanders mensen zijn, fouten worden overal ter wereld gemaakt, dus ook in Nederland.

Welke bewijzen hadden ze dan volgens jou? Er is een sterk vermoeden dat hij Nathalie Holloway heeft vermoord, maar de bewijzen zijn er niet. Sterker nog: er is nooit een lichaam gevonden en zonder lichaam zal dat bewijs er ook wel niet komen. Het is nog steeds zo dat je "onschuldig" bent tot het tegendeel bewezen is en aangezien onomstotelijk bewijs in de zaak Holloway nog steeds niet bestaat had justitie dus ook echt geen grond om hem voor langere tijd op te sluiten. Het is vreselijk wat er nu gebeurt is, maar het is niet te wijten aan het feit dat "Nederland een fout" gemaakt heeft. Dit keer is er echter een lichaam, dus mocht hij het hebben gedaan en mochten ze hem pakken, dan denk ik dat hij dit keer echt zijn straf niet zal ontlopen en die straf zal dan waarschijnlijk moeten worden uitgezeten in een Zuid-Amerikaanse gevangenis, aangezien er geen uitleveringsverdrag tussen Nederland en Peru is.

Omdat het bewijs onvoldoende was kun je niet zomaar iemand opsluiten. Ook de bekentenis via het programma van Peter R De Vries is wettelijk niet toegestaan. Het probleem is ook dat men het lijk nooit heeft gevonden zodra dat gevonden zou zijn kan er meer vastgesteld worden.

Zijn dat Nederlandse fouten? Dat meisje is toch vermoord op Aruba? Wiens fout het ook is, volgens mij was er geen geringe bewijslast en ik heb het ook altijd vreemd gevonden dat ze hem niet konden of wilden opsluiten. Wellicht heeft meegespeeld dat zijn vader een autoriteit was in het desbetreffende land.

Omdat dat niet mogelijk is.

De controversiele keuze in rechtspraak is dat sterke aanwijzingen alleen niet genoeg zijn. Onze beste Joran tart wel weer het noodlot door naar Chili te vluchten. Dit land schijnt geen officieel uitlever-verdrag met Peru te hebben en de Nederlandse regering heeft al eerder aangegeven niet om zijn uitlevering in te gaan. Mogelijk wordt hij niet vervolgd in Chili, maar als hij nu nog maar een pooy over welke grens dan ook zet is ie dik het menneke met de korte achternaam. Hij is een bekende bij Interpol die niet meer zal loslaten. Game Over Joran

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100