Hoe kan het dat een fout persoon toch een lintje kan krijgen voor bewezen diensten tbv in haar geval de kerk?

Een mevrouw die haar bedrijf failliet laat gaan, de dag vooraf bij klanten tienduizenden euros lospraat voor nog te verrichten werkzaamheden die dus nooit worden uitgevoerd, rommelt met BV's etc. en dan omdat ze voor de kerk vrijwilligerswerk verricht toch een lintje krijgt.

Hoe kan dat?

Worden mensen vooraf niet onder de loep genomen of geldt hier alleen bewezen strafbare feiten? Ik zou denken dat je toch van echt onbesproken gedrag moet zijn. Moet ik zeggen, ik dacht dat. Als ik zie wat er zoal een lintje krijgt zou ik er nooit een hoeven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nou,wie weet wat die mevrouw tijdens haar zogenaamde vrijwilligerswerk in de kerk ook nog achterover heeft gedrukt?Als je zo de mensen oplicht hoor je geen lintje te krijgen.Een gevalletje voor het tv-programma "Opgelicht?" De mensen die een lintje verdienen zijn de niet opvallende burgers die een zieke buurvrouw een kopje soep brengen of in nacht en ontijd voor een ander klaar staan.

Precies dat is nu net de reden waarom zo vaak een lintje geweigerd wordt... Hoe kijk je naar een persoon? Dat is willekeur... Die Madoff, dat is de eerste multiebiljoenen oplichter ter wereld, die zou in bepaalde kringen een erelintje krijgen hoor... Het is maar net hoe en wie ernaar kijkt... Hij heeft namelijk vele mensen ook miljonair gemaakt... Ik zou geen lintje willen, zelfs geen MEDAILLE VAN GV... LOL...

Deze mevrouw wordt beloond voor haar voortreffelijke inzet voor de kerk. Daar gaat het hier om. Dat ze daarnaast 'onbetrouwbaar' zou zijn doet hier er niet toe. De kerk heeft daar niet onder geleden. De omstanders des te meer, uit jouw oordeel te lezen. Maar wie geeft ons het recht te bepalen wie 'fout' is?

Ook al is ze fout in jou of onze ogen voor de kerk heeft zij zich enorm ingezet als vrijwilligster en die moeten ook in het zonnetje worden gezet waar deze hulp maar al te hard nodig is. Soms staan dingen haaks op elkaar. En omdat ze bij het ene fraude pleegt doet ze misschien wel weer vrijwilligerswerk voor de kerk om hier weer mee in het reine te komen. Ze kijken dus niet wat je allemaal doet in het dagelijkse leven maar waar deze persoon zich dus voor inzet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100